torstai 15. marraskuuta 2018

Villatakki turkooseilla ja violeteilla kuvioilla

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä villatakkeilee.


Muutamia vuosia takaperin löysin vanhojen villatakkien kauneuden. Vaikka itse vaate ei sopisi tyyliini, on minusta silti hauska katsella erilaisten villatakkien ja villapaitojen värejä, kuvioita ja koristelutapoja. Hyviä paikkoja metsästää näitä kutittavia menneiden vuosikymmenien muotilöytöjä on kierrätystorit ja kirpputorit. Minusta vanhat villatakit (ja yleensäkin monet vanhat vaatteet) ovat mielenkiintoisen näköisiä, koska niiden nykyään kovin persoonallinen ulkomuoto tulee siitä, mikä oli joskus muodikasta tai trendikästä. Tämä saa pohtimaan sellaisia asioita kuin milloin vaate on valmistettu ja kuinka paljon ajan henki näkyy vaatteessa. Se, ettei vaatteen ulkonäölliset ratkaisut kestäneetkään aikaa, tekee siitä juuri niin mielenkiintoisen vaatteen.


Tämän päivityksen päätähti on valkoinen villatakki ja sen turkoosit ja violetit kuviot. Pesulapun avulla löysin valmistajan, eli takki on suomalaisen Kutomo Holopainen Oy:n käsialaa. Minua jäi kiinnostamaan takin valmistusvuosi, koska rehellisesti katsottuna takin värit on 2000-luvulle epätyypilliset. Lukuunottamatta pientä kulumista, takki on erinomaisessa kunnossa. Lähetin sähköpostia Kutomo Holopainen Oy:lle ja sain valmistusvuoden arvioksi 1987-1988. Eli takki on oikeasti 30 vuotta vanha! Sain myös tietää, että takin valmistuksessa käytetty lanka on ranskalaisesta kehräämöstä, joka on sittemmin lopettanut toimintansa.


Villatakin lisäksi tänä syksynä vaatekaappiini on löytynyt vaaleanpunainen baskeri (myönnetään, väri taittuu hieman harmaaseen) ja turkoosit kengät. Etenkin turkoosit kengät ovat olleet minulle suuri ilonaihe. Sen sijaan liila Hell Bunnyn hame ja Ateljee Kaisa Turtiaisen laukku ovat olleet luotetut ystäväni jo vuosien ajan.


Kiitos Kutomo Holopainen Oy, kun vastasitte viestiini ja autoitte minua tuntemaan yhden vaatekappaleeni paremmin.

Terveisin,
Satu