sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Pii Poo LEGO-tapahtuma 4.-5.2019, Kouvola

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi ja Satu tässä!


Tänään kaikki on niin nastaa, kun suuntaamme viikon takaiseen LEGO-tapahtumaan Kouvolan Yhteislyseon liikuntahalliin. Tapahtumasta vastasi Pii Poo Oy, joka on Helsingissä sijaitseva Legojen myymiseen erikoistunut kauppa. Tapahtuman sisäänpääsy maksoi 6€ ja tämä kattoi koko viikonlopun. Me kävimme tapahtumassa sunnuntaina muutama tunti ennen sulkemisaikaa.



Liikuntasalin perältä löytyi vapaan ilmaisun Lego-alue, jossa pystyi mm. kirjoittamaan palikoilla tauluun tai kokoamaan oman pienen Lego-taideteoksen alustalle. Perheen pienimmille oli varattu Dublo-rakentelualue. Myös Legoon tallaaminen -kokemus oli täysin mahdollista tällä alueella yksittäisten palikoiden ropistessa alas pöydiltä lattioille, mutta onneksi kaikilla näytti olevan kengät jalassa.


Jos halu jatkaa legoilla rakentelua jäi päälle, saattoi Pii Poon myyntipöydistä ostaa mukaansa erilaisia Lego-settejä. Varaosapöydästä pystyi valikoimaan pussiin itselleen mieluisia palikoita ja ukkeleita. Tasatunnein kävijöitä ilahduttivat Lego-maskotit.

Satu ja Lego-elokuvasta tuttu Emmet

Päivi ja Lego-ninja


Tapahtumassa oli myös lukuisia erilaisia Lego-töitä, joita paikalliset harrastajat olivat tuoneet näytteille. Nämä eivät olleet myynnissä. Lego-työt vaihtelivat nuorten harrastajien mielikuvituksellisista rakennelmista vanhempien harrastajien vaativiin Technic-setteihin. Isoimmat näyttelytyöt olivat useita metrejä pinta-alaltansa!

Yksityisten harrastajien tekemistä Lego-töistä löytyi mm. viikinki maailma ja iso Lego-kaupunki

Villin lännen Lego-maailmassa oli oikeasti liikkuva juna

Tästä pääsemme siihen, mitä me teimme Pii Poossa: Olimme näytteilleasettajia. Tutustuessamme tapahtumaan huomasimme, että mukaan saa ilmoittaa omia Lego-kokoelmiansa tai Lego-töitä. Joskus aikaisemmin olemme maininneet blogissamme ns. kuuluvamme Lego-tiimiin, eli lapsuutemme lempilelut olivat Legoja. Siispä päätimme ilmoittaa mukaan Lego Belville kokoelmastamme kaikista viimeisimmät setit, jotka ehdimme kerätä ennen kuin luovuimme Legoilla leikkimisestä. Vanhimmat Belville settimme ovat 20 vuotta vanhoja eivätkä enää kovin hyvässä kunnossa. Tulihan niillä leikittyä lapsena tosi paljon! Uusimmat setit ovat kaikista esittelykelpoisimpia ja niiden teema on todella ihana: satumaailma.

Muihin Legoihin verrattuna prinsessapöytämme oli kovin hempeän värinen

Ennen tapahtumaa kaikki Belvillet piti kaivaa esiin vintiltä, lajitella niistä haluamamme setit, pestä nämä (siitäkin huolimatta, että legot oli pesty ennen kuin ne pakattiin vintille) ja koota. Perjantaina kuljetimme setit liikuntahallille. Mikäli mietitte, miten muistamme kaikkien settien originaalin esillelaiton, niin aikoinaan leikkasimme jokaisesta pakkauksesta kuvat talteen. Aika ennen internettiä. Tapahtumassa pöytien edessä kulki nauha, joka esti ihmisiä pääsemästä liian lähelle näyttelyesineitä. Pöydällä näkyy pieni kyltti, jossa kehoitetaan olemaan koskematta setteihin. Silti valkoisia häävaunuja liikuteltiin pitkin pöytää koko viikonlopun ajan T_T...



Belville Legoja valmistettiin vuosina 1994-2009. Tänä aikana markkinoille tuli 82 erilaista settiä, joista me omistamme 37. Vuosien 1999-2001 aikana julkaistuun Fairy-Tale -sarjaan kuuluvista seteistä meillä on kaikki. 2002 julkaistu talvinen versio Fairy-Tale -sarjasta sisälsi käytännössä katsoen samat setit pienillä muutoksilla koskien etenkin värimaailmaa. Tämä on yksi syy, miksi keräilymme loppui: ideat alkoivat toistamaan itseään. Tällä hetkellä emme keräile Belville Legoja.

Kokoelmamme ei ole myytävänä. Huolimatta siitä, että säilytämme Legojamme vintillä, rakastamme niitä kovasti. Oli hienoa tuoda näytille Lego-settejä sellaisesta sarjasta, mitä ei enää löydy kauppojen hyllyiltä.

Terveisin,
Oman elämän Belville prinsessat Päivi ja Satu