sunnuntai 1. syyskuuta 2019

60-vuotias Barbie ja se 30-vuotias Barbie

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä!

Tämän päivän päivityksessä jatkamme Savonlinnaa koskevien kuulumisten parissa. Yksi tämän kesän ehdottomia vierailukohteita oli Savonlinnan maakuntamuseon Riihisaaren Barbie 60 vuotta -näyttely!


Vaikka olemme kiinnostuneita leluista ja minä harrastan nukkekeräilyä, Barbie ei oikein merkitse meille mitään. Jaamme kuitenkin paljon yhteistä Barbien kanssa: Melkoisen valikoiman vaatteita, värikkäitä tavaroita ja (toisinaan) muoviset hiukset. Pienestä koostaan huolimatta näyttely oli runsas ja nostatti hymyn huulille. Suurin osan nukeista oli laitettu seisomaan jalustoille vitriineihin. Muutamaan vitriiniin oli rakennettu nukkejen vaatteiden teemaan sopiva ympäristö, esim. hiekkaranta, luminen laskettelurinne tai kotitalon keittiö. Barbien lisäksi näyttelyssä oli Ken-nukkeja, Barbien ystäviä ja perheenjäseniä, sekä lemmikkejä, tavaroita, vaatteita, huonekaluja ja auto. Näyttelyssä oli muutamia muitakin tunnettuja muotinukkeja, kuten Bratz- ja Monster High -nukkeja.


Lapsena meillä oli Barbie-nukkeja ja leikimme niillä mielellämme, mutta nykyään Barbiet eivät kuulu osaksi nukkekokoelmaani. Keräilen pääsääntöisesti Lalaloopsy- ja Shoppies-nukkeja. Monella meistä milleniaaleista on vähintään se yksi Barbie-nukke, jonka koemme omaksemme. Aina kun näemme kyseisen nuken jossakin, toteamme "Minulla oli/on tuo nukke!". Sitten on myös se Barbie, jota emme koskaan saaneet vaikka olisimme sen kovasti halunneet. Minun rakkainta Barbie-nukkeani ei näyttelystä löytynyt, mutta omani on kyllä yhä tallessa vanhempiemme talon vintillä.

Barbien lisäksi meitä kiinnosti pienoisnäyttely, joka sisälsi kaksi vitriiniä täynnä vanhoja japanilaisia lasten leluja ja koriste-esineitä. Museossa oli samaan aikaan esillä myös japanilaista paperitaidetta.

Muita muodikkaita nukkeja

Benetton Barbie

Totally hair Barbie ja Ken

Keskimmäisessä hyllyssä ylhäällä oli Veikka Gustafsson toimintafiguuri!

Barbielle ja Kenille on suunniteltu monenlaisia hääpukuja ja juhlamekkoja

Näyttelyn hienoin asu löytyi Troll Barbien päältä. Mitkä korvakorut!

Mitenkään tietoisesti yrittämättä onnistuin itsekin näyttämään Barbielta päivän aikana. Pitkällä keltaisella kiharaperuukilla on varmasti jotain tekemistä asian kanssa.



Ensi kertaan!

Terveisin,
Satu