sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Täydellinen syyspäivä Verlassa

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi ja Satu tässä!

Terveisiä täältä aurinkoisesta Kouvolasta! Tämän päivän päivityksessä lähdemme vierailemaan Kymenlaakson helmessä, Verlassa.


Verla on ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä vuosisadan vaihteen teollisuusmiljöö. Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta luonnon keskellä. Verla on Unescon maailmanperintökohde, mikä on omiaan kasvattamaan alueen suosiota matkailijoiden ja kesäasukkaiden keskuudessa. Upea luonnon ja autenttisten rakennusten yhdistelmä on esteettinen kokonaisuus. Verlan tunnetuin kohde on tehdasmuseo, eli puuhiomo ja pahvitehdas. Verlan maailmanperintö alueella voi liikkua vapaasti, mutta tehtaaseen pääsee vain opastetuilla kierroksilla.


Verlan kesäkausi 2020 päättyy syyskuun viimeinen päivä, joten vielä kun ehtii, lähdimme vierailemaan alueella. Edellisen kerran kävimme Verlassa lukiossa. Aurinko paistoi ja oli mitä täydellisin syyspäivä! Ensimmäiseksi menimme museokierrokselle. Kierros kestää noin yhden tunnin verran. Ryhmään mahtuu vain tietty määrä osallistujia ja oman paikkansa voi varmistaa ostamalla pääsylipun etukäteen verkkokaupasta. Etenkin kesän sesonkiaikana tämä on suositeltavaa. Esittely kulkee tehtaan lävitse ja tutustuttaa kävijät pahvin valmistuksen vaiheisiin. Verlan tehdastoiminta jatkui vuoteen 1964 saakka, ja museona rakennus avattiin 1972.  





Museokierroksen jälkeen on hyvä piipahtaa alueen käsityömyymälöissä, näyttelyissä ja ravintolassa. Pohdiskelimme maistuukohan mikään pahvilta, ja lähimmäs osui Suomen jäätelö maulla kuusi. Se oli kyllä mielenkiintoisen makuista!

Ravintola Verlan yläkerta

TARU-kauppa

Verla näyttäytyy upeana myös valokuvissa! Alueelta löytyy useita kauniita taustoja ja ympäristöjä valokuvia varten – kunhan ei yksityisalueelle eksy.



Päivi oli pukeutunut kierrätysmyymälästä ostettuun aivan liian suureen T-paitaan, mustaan nahkahameeseen ja useisiin asusteisiin. Käsissään hän pitelee Von Aidainderin uutta kangaskassia Design Piece of sh*t from Finland.



Satulla oli päällänsä Hell Bunnyn mansikkahame ja Seppälän vihreä villapaita, joka on mystisesti säilynyt vuosia ja vuosia todella hyväkuntoisena.

Olipa mukava lauantai <3.

Terveisin,
Päivi ja Satu