keskiviikko 3. elokuuta 2022

Ankkapurhan kulttuuripuisto 2022

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi ja Satu tässä!


Tämän päivän päivityksessä jatkamme kesäistä matkailua lähiseuduilla, kun lähdemme käymään Anjalassa sijaitsevassa Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Kuulimme Ankkapurhasta ensimmäistä kertaa kesällä 2019, kun kyseinen kohde oli yksi Kouvolan asuntomessujen oheiskohteista. Kulttuuripuistoon kuuluu muutamia historiallisia rakennuksia ja ulkoilumahdollisuuksia, kuten luontopolku ja frisbeegolfrata. Alueelta löytyy myös Makasiinikahvila ja Anjalan kartano, sekä lähietäisyydellä sijaitseva Ankkapurhan teollisuusmuseo.

Anjalan kartano kuulosti herttaiselta paikalta aina siihen asti, kunnes silmiimme osui Ylen artikkeli siitä, miten paljon kartanossa kummittelee. Tämä sai miettimään milloin haluat vierailla kartanossa: Aurinkoisena päivänä vaiko ukkosella, kun taivas on pimeä kuin yöllä - lähdimme liikkeelle aurinkoisena päivänä. Ajomatka läpi peltojen oli hurmaava! Punaisia maataloja, peltoja ja välkehtivä Kymijoki. Matkalla voi pysähtyä Myllykoskelle, jossa on kuulemma hyviä kirpputoreja.

Anjalan kartano




Anjalan kartano ei ole toiminut museona enää vuosiin. Nykyään kartanossa järjestetään näyttelyitä, ja pihalla puistokonsertteja kesäisin. Suurin osa tiloista on tyhjillään. Valitettavasti emme nähneet kummituksia.


Kartanossa kiertelyn jälkeen siirryimme Makasiinikahvilaan, joka oli kattoremontin takia ympäröity telineillä. Kahvilassa ei ollut valinnanvarasta pulaa ja paikka saa plussan siitä, että valikoimaan kuului haudutettua teetä. 



Reissun aikana Päivi oli pukeutunut menneiden vuosikymmenten tyyliin. Hänellä oli tiukka keinonahkainen kynähame, äitinsä paita vuodelta 1990 ja television testikuvalla kuvioitu käsilaukku.


Satu oli rakentanut asukokonaisuutensa Päivin hänelle ompeleman raidallisen hameen ympärille. Reissun aikana Satua puri jalasta ötökkä ja jalkaan tuli mojova ja kutiava mustelma pitkäksi aikaa. Hauskaa kesää.


Terveisin,
Päivi ja Satu