lauantai 24. syyskuuta 2022

NECA Ultimate RoboCop figuuri

Hei ja tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Elävinä tai kuolleina, tänään lähdemme RoboCopin mukaan!


Noin muutama viikko takaperin ostimme Traconista Head Hunter Storen myyntipisteeltä NECAn valmistaman Ultimate RoboCop -figuurin. Kyseinen figuuri perustuu vuonna 1987 julkaistuun yhdysvaltalaiseen scifi- ja toimintaelokuvaan RoboCop. Lyhyesti kerrottuna elokuvassa Alex Murphy niminen poliisi saa raa'asti surmansa työtehtävän aikana. Hänestä rakennetaan kyborgi nimeltänsä RoboCop valvomaan lakia ja järjestystä rikollisuuden kalvamaan Detroitin kaupunkiin. Jos et ole ikinä nähnyt mitään RoboCopiin viittaavaa ja päätät nyt mennä katsomaan, kehotamme huomioimaan elokuvan olevan mm. erittäin väkivaltainen ja syystäkin K-18. Ilmestyessään RoboCop ponkaisi supersuosioon ja tästä syystä elokuva on poikinut kaksi jatko-osaa, yhden uusintaversion vuodelta 2014, kaksi animaatiosarjaa, kaksi TV-sarjaa, sarjakuvia, videopelejä ja ties kuinka paljon oheistuotteita.


Figuuripakkauksen kansi esittää vuoden 1987 elokuvajulistetta. Sama kuva löytyi myös mm. VHS-kasettien kannesta. Pakkaus on suunniteltu niin, että halutessaan sitä voi pitää esillä kansi avattuna ilman, että figuurin ottaa ulos pakkauksesta. Jos figuurin poistaa pakkauksesta esim. valokuvauksen ajaksi, sen saa laitettua helposti takaisin.



Pakkaus sisältää hämärää kujaa esittävän pahvitaustan, jonka eteen RoboCopin voi asettaa poseeraamaan. Valokuvauksen näkökulmasta pahvin edestä oli todella vaikea ottaa valokuvia, koska jos kuvaajan selän takana on vähääkään valoa, tämä heijastuu todella selkeästi pahvitaustasta.

Tämän lisäksi pakkauksen mukana tulee elokuvasta tuttu Cobra Assault Cannon, joka on kuvassa näkyvä iso, kivääriä muistuttava ase, ja RoboCopin oma ampuma-ase Auto 9 -pistooli, jonka saa kiinni figuurin jalasta aukeavaan koteloon. Pistoolin kärkeen saa suuliekin ja molemmat aseet sopivat RoboCopin käteen kiinni.


Mukana tulevat myös vaihtopää ja -käsi, johon on avattu data spike -piikki, jonka avulla hahmo pystyy yhdistämään itsensä tietokoneisiin. Tiukan paikan tullen kyseinen käy myös aseesta, kuten elokuvasta olemme oppineet. Vaihtopää esittää Alex Murphyn kasvoja ilman visiiriä. Figuurin kasvot on pyritty saamaan saman näköisiksi kuin hahmon näyttelijällä Peter Wellerillä. Olemme aina pitäneet alkuperäisessä RoboCopissa siitä, minkälaisen vaikutelma se luo, kun näyttelijän kasvot on maskeerattu näyttämään siltä kuin Alex Murphyn naama olisi vain kuorittu ruumiista irti ja tylyn näköisesti kiinnitetty mekaaniseen päähän.



Pituutta figuurilla on noin vähän alle 17 cm. Toimintafiguuriksi RoboCopin nivelet olivat todella jäykät ja raajojen taivuttaminen suorastaan hirvitti. Vaihtopää ja -käsi eivät tuntuneet kumpikaan sopivan paikoilleen ja niitä täytyy painaa ja nitkuttaa voimalla kiinni figuuriin.

Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan, saammeko muitakin NECAn valmistamia Robocop-figuureja Suomeen.


Siihen asti,
Thank you for your cooperation, good night!

Terveisin,
RoboSatu ja PäiviCop