maanantai 5. joulukuuta 2022

Voyage farkkutakki

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Hyvää joulunodotusta täältä Kouvolasta! Tämän päivän päivitys ei ole erityisen jouluisissa tunnelmissa, koska kohta esiteltävät valokuvat on otettu peräti kaksi kuukautta sitten! Siis silloin, kun ei ollut lunta maassa ja korkokengissä tarkeni ulkona. Päivän päivityksen aihe on Voyage -nimellä kutsumani farkkutakki. Takki on lisätty tänään myyntiin Von Aidainderin verkkokauppaan. Pitkin syksyä on ollut sen verran paljon tekemistä (mm. Kädentaidot ja pukujen korjauksia), että olen ehtinyt vasta nyt keskittymään Voyagen julkaisuun tarkemmin. 


Voyage on kierrätyksestä ostetusta pitkästä farkkutakista valmistettu muunneltu vaate. Takki sai alkunsa siitä, kun siskoni kanssa pohdimme miten hyödyntää kirpputoreilla pyöriviä lukuisia kultaisia rintakoruja. Olin nähnyt kuvia kultakoruilla koristelluista farkkutakeista ja koska minulla oli itselläni ylimääräinen takki varastossa, ryhdyin tuumasta toimeen. Vaihdoin takin hihat kiiltävästä PVC:stä ja mustasta sifonkista valmistettuihin, hillitysti rypytettyihin lampaanlapahihoihin. Kaulukseen laitoin kaikki löytämäni rintakorut ja muutaman ketjun koristeeksi. Tämän lisäksi vaihdoin takin napit kultaisiin ja napit ovat etenkin hihoissa kaikki erilaisia keskenään. Takki on saanut nimekseen Voyage, matka, lentokonetta muistuttavan rintakorun vuoksi.


Takkiin kuuluu leveä, korsettimainen vyö. Vyö on valmistettu PVC:stä ja sifonkista, ja se on vuoritettu farkkukankaalla. Vyössä on kevyet luut ja säätövaraa selän puolella. Takkia pystyy käyttämään ilman vyötä sekä niin, että takki on auki ja vyö on puettu sen alle. Asukuvien stailauksessa olen yhdistänyt takkiin Exorcist -nimellä kutsumani korkokengät. Olen "muotoillut" kengät itse laittamalla korkoihin nuken jalat ja peittämällä kengät kiiltävällä PVC:llä. Kengät ovat saaneet nimensä (exorcist = manaaja) siitä, että niillä tekee mieli kipittää pitkin seiniä ja kattoa!








Terveisin,
Päivi