lauantai 20. huhtikuuta 2019

Lehmän kallo takki

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Hauskaa pääsiäistä! Yleensä en pyhistä välitä, mutta nyt olen lähes riemusta kiljuen heittäytynyt parin päivän lomalle. Koulutyöt ja viime lauantaina järjestetty muotinäytös ottivat sen verta koville, että pitkästä aikaa olen tuntenut olevani loman tarpeessa - tai vähintäänkin vapaa-ajan tarpeessa. Heti jahka muotinäytöksestä selvittiin, tein jotakin mitä en ole ehtinyt tekemään kahteen viikkoon: Pukeuduin, meikkasin ja asukuvatin.


Tämän päivityksen tähti on lehmän kallo takki. Takki sai alkunsa siitä, kun siskoni mustan keinonahkaisen takin hihoista meni pinta pilalle. Leikkasin hihat pois ja ajattelin korvata ne punaisesta organzasta valmistetuilla hihoilla. Sitten aloin sovitella pientä huivia, jossa on lehmän kallon kuva, takin selkään. Lumipallo lähti vyörymään ja uusien hihojen lisäksi keinonahkatakki sai uuden vuorituksen, runsaasti paljettinauhaa, näyttävän kauluksen rusetilla ja selän koristelun. Lopputulos on näyttävä ja erikoisista yhdistelmistä huolimatta harmoninen. Ja ennen kaikkea kehittämiskelpoinen! Voisin tehdä tästä paremman version, jossa miehusta on aitoa nahkaa, lehmän kallo ja nauhat kirjailtu yms. mutta toistaiseksi se kelpaa minulle näin. En ostanut takkia varten mitään lisää vaan kaikki tarvikkeet löytyivät varastostani. 


Lehmän kallo takki valmistui reilusti yli kuukausi sitten, mutta valokuvia siitä pääsimme ottamaan vasta maanantaina. Ulkona alkaa olla hyvät kuvausolosuhteet. Valoa ja lämpöä riittää vaikka vielä muutama lumikinos sinnittelee ja kaikkea soraa ei ole lakaistu pois.




Terveisin,
Päivi