keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Retrokorvakoruja

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä!

Tämän päivityksen aihe on omistamani muoviset retrokorvakorut tai vähintään tosi retron näköiset korvakorut. Usein asukuvissa korvakoruni eivät näy, koska pääni asento ja hiukset peittävät nämä näkyvistä. Tästä syystä päätin omistaa aiheelle oman päivityksen. Menneitä vuosikymmeniä henkivissä korvakoruissa minua viehättää niiden kirkas väri, persoonallinen muotoilu ja myös iso koko. Koska käytän muovisia koruja kaulassa ja ranteissa, myös korviini sopii samanlaiset. Kaikki korvakoruni eivät tietenkään ole retroa (eivätkä näiden valokuvien korvakorut edusta koko retrokorvakorujen kirjoa), vaan omistan ihan nykypäiväisiäkin korvakoruja kuin myös itse tekemiäni korvakoruja.


Punaisissa korvakoruissa näkyy kaksi erilaista korvakorulukkoa, jotka kannattaa huomioida ennen ostopäätöstä. Vasemmalla puolella olevissa korviksissa metallinen lukko taivutetaan taakse ja napsautetaan kiinni niin, että korvannipukka puristuu korvakorun ja metallilukon väliin. Tällaista lukkoa varten ei tarvitse korvakorureikiä ollenkaan! Tiedän osan ihmisistä ajattelevan (ehkä jopa kokemuksen pohjalta), että eikö tuollainen lukko satu, mutta se on kai ihmisen korvasta ja lukon puristuksesta kiinni. Omien korvakorujeni lukot, niin metalliset kuin muovisetkin, ovat toimineet moitteettomasti. Jos on vain mahdollista, suosittelen testaamaan ettei lukko purista korvannipukkaa kivuliaasti tai ole liian löysäkään, jolloin koru putoaa pois. Kuvan oikealla puolella korvakoruissa on muoviset piikit, jotka muistuttavat todella paljon nykyaikaisia metallisia piikkejä korvakoruissa. Nämä toimivat tismalleen samalla tavalla, paitsi että muovinen piikki on hieman paksumpi kuin metallinen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei korvakoru välttämättä mahdu korvan reiästä läpi. Osaan korvakorujani olen vaihtanut uudet metalliset lukot, koska aika ei ole kohdellut kaikkien korvakorujen lukkoja parhaalla mahdollisella tavalla.







Omat korvakoruni olen löytänyt sellaisilta kirppu- ja kierrätystoreilta, joissa on vanhalle tavaralle omistettu osio tai valikoima ei muuten vaan vaihdu niin tiheään, etteikö sekaan voisi jäädä jotakin vuosikymmeniä vanhaa. Suomessa on myös retro- ja vintagevaatteille omistettuja kauppoja, joiden valikoimasta voi etsiä värikästä potkua  persoonalliseen pukeutumiseensa.

Terveisin,
Satu