sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Perhosia ja tiikereitä

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Kohta on kesä! Sen kunniaksi esittelen eksoottisen vaatteen, joka on helppo yhdistää länsimaalaisiin asukokonaisuuksiin ja sopii hyvin Suomen suveen. Tai demonien metsästykseen. Tämän päivän päivityksen tähtivaate on haori. Haori on japanilainen ohut takki, jota yleensä käytetään kimonon päällä. Haorit valmistetaan silkistä ja ne on vuoritettu, mutta tehdään haoreita myös puuvillasta ja pellavastakin. Jos kimono tuntuu liian värikkäältä, pitkältä ja vaikealta käyttää, haori on parempi valinta vaatekaappiin. Väljä haori on kuumalla säällä viileä ja peittää sekä hartiat että käsivarret auringolta. Kylmemmällä kelillä kaunista haoria voi miettiä jakun tai hartiahuivin vaihtoehdoksi.

Minulla on kaksi haoria: Tabi-Kaupasta ostettu musta miesten haori ja Ansa-kaupasta ostettu tummanpunainen naisten haori. Haoreita myydään lukuisissa eri väreissä ja yleensä Suomessa saatavat haorit on toimitettu Japanista käytettyinä. Jos haluaisi haorin, mutta on huolissaan siitä, että osaako pukeutua siihen Japanin kulttuuria kunnioittavasti, niin neuvoisin seuraavaa: Käytä haoria tyylikkäiden vaatteiden ja neutraalin kampauksen kanssa.

Tämän päivän stailauksessa olen pukenut tummanpunaisen haorin nahasta valmistetun kotelomekon päälle. Normaalisti haorin kanssa ei käytetä vyötä tai näyttäviä koruja, mutta jokainen stailaa tavallaan. Minä tykkään solmia mustan kumihimon vyötärölle. Perhosia esittävät korut ovat Pauliina Rundgren HandiCrafts.




Tummanpunaisen haorin vuoritus on miehustassa ja hihoissa erilainen


Mustan haorini olen yhdistänyt tummaan kauluspaitaan ja pitkään nahkaiseen hameeseen. Käytän mustaa haoria enemmän, koska neutraalin värinsä vuoksi se on helpompi yhdistää eri vaatekappaleisiin. Kuitenkin sisäpuolella piilee yllätys: Kaunis maalaus tiikeristä! Kuvio on hyvin ajankohtainen, koska käynnissä on tiikerin vuosi. Harmittelin sitä, miten maalaus on sijoitettu vaatteen sisäpuolelle, jolloin kauppias neuvoi käyttämään haoria niin, että vuoritus on ulkopuolella. Taidan kuitenkin pitää haoristani enemmän oikeinpäin ja säästää tiikerin sisäiseksi ominaisuudeksi. 




Terveisin,
Päivi