sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Macaroneja ja vaahtokarkkeja

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä.

Kahdessa aikaisemmassa päivityksessäni olen esitellyt uusia keräilemäni nukkeja ja kertonut hieman ajatuksistani nukkekeräilyn takana. Nukeista ja niiden valloittamasta vitriinistä tulemme kuulemaan varmasti jatkossakin. Huoneessani on kuitenkin toinenkin vitriini, josta en niin paljon kirjoita, mutta sopivan hetken tullen palaamme varmasti asiaan. Siinä missä toisessa vitriinissä on kaikki söpöt ja pastellinväriset asiat, kuten nuket ja pehmolelut, toisessa vitriinissä on kaikki tumman väriset tavarat, figuurit ja lelut.


Kuva nukkevitriinistä muutaman kuukauden takaa. Aurinko ei ole paistanut juuri ollenkaan marraskuussa ja joulukuussa, miksi huoneessa ei riitä valo yhtikäs minkään valokuvaamiseen. En saa kummastakaan vitriinistä edes siedettävän näköistä valokuvaa.

Tänään maailmanmatkamme Shoppies-nukkejen parissa jatkuu, kun esittelyyn saapuu vielä kaksi viimeistä nukkeani. Heistä ensimmäinen on World Vacation -sarjasta Macy Macaron. Macyn teemana on macaron-leivokset ja Ranska.


Macy kuuluu näihin omasta mielestäni ihanan näköisiin nukkeihin. Hänellä on kaunis turkoosivioletti  pään sivulle kiinnitetty kihara ponihäntä...mikä itse asiassa muistuttaa tosin paljon minun tekemiäni kampauksia...


Macyssa on kaksi heikkoutta: Ilmeisesti hänen hameensa pitäisi muistuttaa macaron-leivosta, mutta ei tuo siltä näytä. Toiseksi minua jää aina häiritsemään se, jos nuken maalauksessa on pihistelty piirroskuvaan verrattuna. Macyn macaroneissa pitäisi olla keltainen täyte, mutta pääpanta ja rannekorut on jätetty kokonaan pinkeiksi. Monilla Shoppies-nukeilla on kirjava hiuspanta, miksi olin hieman pettynyt Macyn hiuspannan kanssa tehtyyn rimanalitukseen.


Molemmat World Vacation -sarjan nuket, eli aikaisemmin esitelty Sara Sushi (matkustaa Japaniin) ja Macy Macaron (matkustaa Ranskaan). Huomatkaa pienet värimuutokset Macyssa allekirjoittaneen päättäessä tehdä jotain sille asialle, ettei Macyn macaroneissa ole keltaista täytettä.

Seuraavana ja toistaiseksi nukke-esittelyt päättävänä tapaamme Marsha Mellon Lil´ Secrets -nukkesarjasta. Peppan lisäksi Marsha on toinen ylivoimainen suosikkini Shoppies-nukeista ja kovasti toivon sen päivän koittavan, kun saan käsiini alkuperäisen version Marshasta. Nukessa minuun vetoaa sen pastellinvärinen värimaailma ja vaahtokarkki-teema.


Kun pakkauskuvaa katsoo, näkee Marshan toisen letin vääntyneen. Ottaessani Marshan ulos pakkauksesta, letti oli tosiaankin aivan vinksallaan. Mikäli huomaa nuken hiusten vääntyneen, ne saa takaisin asentoonsa kaatamalla niiden päälle varovasti kiehuvaa vettä. Märät hiukset käännetään haluamalleen kampaukselle. Tässä tapauksessa kastelin vain vinoon menneen letin ja työnsin sen läpi putkilon, joka piti letin halutussa asennossa. Hiusten kuivuttua Marshan kampaus muistutti taas sitä, mitä pakkaus esitti. Jos nuken hiukset ovat muuten kunnossa, mutta yksittäinen kohta pitää asetella uudelleen, älä kastele koko kampausta, koska kiehuva vesi suoristaa koko tukan ja sinne menee kaikki kiharat ja laineet yms. Yritä kastella vain se kohta, mikä vaatii laittoa.


Marsha ja Peppa Lil´ Secrets -sarjasta.


Terveisin,
Satu