maanantai 26. marraskuuta 2018

Piparminttuinen Peppa

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä piparminttuilee.


Monet vanhaa blogiamme seuranneet henkilöt tietävät minun harrastavan ei niin vakavaa Lalaloopsy nukkejen keräilyä (kuvassa nappisilmäiset nuket ovat Lalaloopsy-nukkeja). Jotta kokoelmani ei pääsisi paisumaan holtittomiin mittasuhteisiin, keskityn pääsääntöisesti keräilemään kokonaisia Lalaloopsy-settejä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos ostan nuken esim. kierrätyksestä, Lalaloopsyn kuuluu olla ehjä ja siisti, nukella on päällänsä kaikki sille kuuluvat vaatteet ja myös nukelle kuuluva lemmikki löytyy.

En ole ikinä kokenut tarvetta keräillä niitä nukkesarjoja, joista monet muut nukkekeräilijät tuntuvat pitävän kovasti. Ollakseni rehellinen, minä en pidä viileän kauniista ja muodikkaasta olemuksesta, millainen monilla nukeilla on. Minusta Lalaloopsy-nuket ovat söpön näköisiä ja siksi pidän niistä. Mutta ennen kaikkea pidän nukeista, joiden teemana on ruoka! On hauska nähdä, miten nukke rakennetaan ruokateeman ympärille hyödyntäen ruoalle ominaista väriä ja muotoa. Onnistunut lopputulos on mielikuvituksellinen ja eheä kokonaisuus. Jos nuken valinnassa iskee runsauden pula, aina voi tarttua siihen nukkeen, mikä perustuu omaan lempiruokaan tai lempiherkkuun. Omassa tapauksessani toki nuken ulkonäöllä on paljon väliä, eli teeman lisäksi myös vähintään värien täytyy olla kohdallaan. Ruoka on myös yksi Lalaloopsy-nukkejen teema ja suurimpia suosikkejani ovat erilaisten jälkiruokien ja makeisten mukaan suunnitellut nuket. Valitettavasti kokoelmastani puuttuu vielä useampi kaipaamani herkullinen Lalaloopsy.

Syksyllä päätin laajentaa ruokaisaa nukkekokoelmaani. Shopkins-lelusarjan leluissa minua on aina häirinnyt sen shoppailuun keskittyvä teema. Lelusarjan tunnuslause kuuluu: "Once you shop... you can´t stop!". Kiitos kuitenkin ihmisten, ketkä esittelevät ja arvioivat erilaisia leluja netissä, pystyin pikkuhiljaa näkemään lelusarjan Shoppies-nuket muussakin valossa kuin vain shoppailevina muotinukkeina. Itse Shopkins-hahmot, eli nämä naaman kuvalla varustetut tuotteet, eivät minua kiinnosta, vaan olen puhtaasti nukkejen perässä. Niin kuin Lalaloopsy-nuket, myös Shoppies-nuket jakautuvat erilaisiin teemoihin, joista yksi on ruoka, juoma, jälkkärit ja makeiset. Etenkin piparminttu teemana on heikkouteni, vaikka itse piparmintun mausta en tykkää yhtään varsinkaan teessä. Jäätelönä ja karkkina piparminttu vielä menee. Piparmintussa minuun iskee sen turkoosi väri ja piparmintun makuisessa polka-makeisessa punavalkoraidallinen ulkomuoto.

Tämän päivityksen tähti on Shoppies-nukkesarjan Peppa Mint. Kuten ulkonäöstä ja nimestä voi päätellä, nuken teema on jäätelö ja piparminttu.


Tällä hetkellä minulta löytyy ensimmäinen versio Peppasta (vasemmalla), jonka olen ostanut kirpputorilta. Itse nukella on kaikki, mitä hänelle kuuluukin, mutta valitettavasti kaikki muu alkuperäiseen pakkaukseen sisältyvä puuttuu. Nukke on muuten erinomaisessa kunnossa, paitsi että hänen hiuksensa täytyi pestä, leikata niitä vähän ja kääntää ne kiehuvalla vedellä takaisin alkuperäiselle kampaukselle. Sain kirpputoripussista Peppalle myös oman jäätelömasiinan!


Syntymäpäivälahjakseni tilasin netistä Chef Club Peppan. Peppan pitkät pulloharjakiharat näyttivät kauniilta myyntikuvassa, mutta pakko kyllä myöntää, pidän huomattavasti enemmän Lalaloopsy-nukkejen kovista muovihiuksista. Shoppies-nukkejen hiusten vääntäminen näyttämään edes joltain valokuvissa muistuttaa siitä, että joskus ne myyntikuvat antavat ymmärtää sen tukan olevan vähän täydellisempi kuin mitä se oikeasti on. Onneksi kaikesta on selvitty kiehuvan veden ja hiuslakan voimin.


Marraskuun alussa lelukauppoihin saapuivat Shopkins Lil´ Secrets -nuket ja myös tästä sarjasta minulla on Peppa. Lil´ Secrets -nukkeja ehdin jo odottamaan kauppoihin, mutta olin henkisesti varautunut siihen, etteivät nämä välttämättä tule Suomeen myyntiin. Sitten koitti se päivä, kun marssin naama alassuin kaupoille hoitamaan pakollisia asioita ja päätin piipahtaa lelukaupassa, koska leluista tulee aina hyvä mieli. Uutuushyllystä minulle vilkutti Lil´ Secrets -nuket ja päivä parani heti.


Olen hieman pettynyt siihen, että Peppan värimaailma vaihdettiin, koska minä pidin Peppan turkoosista, ruskeasta ja pinkistä värimaailmasta. Peppan hiuksissa olevat pallot on tosi vinossa ja toisessa kädessä on turkoosi maalitahra, mitä en saanut pois edes kynsilakanpoistoaineella. Muuten Peppa on todella söpön näköinen ja muita nukkeja katsomalla huomaa, että etenkin silmien muotoon on tehty muutoksia. Peppa näyttää hieman huolestuneelta, millä on varmaan tekemistä sen asian kanssa, että Peppa on (ainakin tietojensa mukaan) ujo.


Tällä hetkellä Peppa on oma suosikkini kaikista Shoppie-nukeista, keitä tulemme tapaamaan lisää tulevissa päivityksissä. Peppasta on tehty useampia eri versioista, joista tällä hetkellä eniten kaipaan Wild Style Peppaa.

Terveisin,
Satu