torstai 6. tammikuuta 2022

Rauhaa, rakkautta, yhteisöllisyyttä ja kunnioitusta


KUPLAPUKU
There's a rainbow inside your mind -mallisto
Kuvattu 9.12.2021


Hyvää uutta vuotta kaikille! Vuoden ensimmäisessä päivityksessä jatkamme rave-mallistoni parissa ja tämä on päivityssarjan osa 2/3. There's a rainbow inside your mind sai alkunsa keväällä 2018 osana muodin ja puvustuksen opintoja, kun malliston suunnittelun ja toteutuksen koulukurssi tuli ajankohtaiseksi. Yhteinen teemamme oli musiikki ja koska minulla oli kutina tehdä jotakin värikästä, yksityiskohtaista ja ihan älytöntä, lopulliseksi teemakseni valikoitui happy hardcore -musiikki ja elektronisen musiikin juhlat reivit (eng. rave).

2019 keväällä mallistoni esiteltiin opiskelijoiden järjestämässä OUTRO -muotinäytöksessä. En ollut 100% tyytyväinen lopputulokseen ja siksi siirsin malliston virallista valokuvausta kuukaudesta toiseen. Malliston asuista on kyllä näkynyt valokuvia täällä blogissa, mutta ne ovat olleet yksittäisiä otoksia tapahtumista yms. Nyt oli pakko tarttua aiheeseen uudestaan ja nitistin itsekriittisyyteni. 9.12.2021 järjestin tänne Kouvolaan malliston valokuvauksen malleilla ja valokuvaajalla, ja jopa lainasin vaaleanpunaisen taustapahvin Mikkelin kampukselta täydentämään värikästä visiotani.

There's a rainbow inside your mind (Pääsi sisällä on sateenkaari) on saanut nimensä Praga Khanin kappaleesta Injected With A Poison. Malliston nimi kuvastaa reivien huumassa katoavaa todellisuudentajua. Valot välkkyvät, musiikki soi ja sydänmesi alkaa hakata samassa hysteerisessä tahdissa basson kanssa. Katoat pääsi sisäiseen maailmaan, missä oudot ihmiset tanssivat oudoissa vaatteissa. Mikä on enää totta?

Muovihelmikorut ovat osa ravekulttuuria. Reivaajat pujottelevat muovihelmistä mm. ranne- ja kaulakoruja, joilla he koristelevat asujaan ja vaihtavat koruja keskenään muistoksi itsestään. Osaamalla erilaisia pujottelumenetelmiä pystyy tekemään jopa erityisen näyttäviä ja kookkaita koruja. Koska helmistä pujoteltu puku ei olisi mikään uusi juttu, suunnittelin valtavan rannekorun, jota voisi käyttää hameena. Näin kuplapuku sai alkunsa. Jättimäisinä helminä toimii japanilaiset gashapon-kapselit, jotka minulle välitti Urumi. Iso kiitos siskolleni Satulle, kuka helmitöistä paremmin tietävänä avusti hameen kanssa. Hän valmisti asukokonaisuudessa nähtävät muovihelmityöt (rusetit, rannekorut ja tähdet) ja koristeli kengät. Pukuun kuuluu myös korsetti, pieni liivi ja hameen alle sähäkät pikkushortsit (hotpants). Koossa on harmoninen asukokonaisuus ja tanssilattian valtaava tähti!

Mallien valokuvaus ja editointi: Petri Hurme, Vinkeä Design
Vaatteiden valokuvat: Päivi Asikainen
Vaatteiden suunnittelu ja valmistus: Päivi Asikainen
Muovihelmityöt ja kengät: Satu Asikainen
Malli: Renecelrau
Mallin peruukki ja kuvausten avustaja: Satu Asikainen

Blogin valokuvia ja tekstejä ei saa kopioida ja julkaista muilla sivustoilla ulkopuolisten toimesta. Tarvittaessa ota yhteyttä paivi.asikainen89@gmail.com

Blog´s photos and texts may not be copied and published on the other websites etc. by outsiders. Please contact paivi.asikainen89@gmail.com and ask first before any actions.


Kuplakorsetti

…on kerrassaan riemastuttava yläosa! Se on valmistettu muovipinnoitetuista kankaista, kuten liilasta keinonahasta, vihreästä PVCstä ja kimallepintaisesta PVCstä. Spiraaliluut tekevät korsetista mukavan käyttää ja selän nyöritys helposti kokosäädettävän. Miehustassa ja selässä kristallimuovin alla liikkuu konfettia, helmiä ja tarroja. Kokonaisuuden viimeistelee näyttävät rintakupit tyllillä ja värikkäillä koristuksilla. Korsetti on vuoritettu neonkeltaisella polyesterillä.



Kuplaliivi

…on kuin futuristisen muotoinen saippuakupla. Se on valmistettu läpinäkyvästä muovista, liilasta keinonahasta, vihreästä PVCstä ja kimallepintaisesta PVCstä. Selässä on iso kuvio kyynelehtivästä silmästä – nähtävästi saippuaa on mennyt silmään. Kuplaliivi on tasapainoa yksinkertaisuuden ja yksityiskohtien välillä.




Kuplahame

…on juhlien isoin ja näyttävin muovihelmikoru! Värikkäistä gashapon-kapseleista pujoteltu hame on ainutlaatuinen luomus ja kekseliäs tapa uudelleen käyttää tyhjiä kapseleita. Mitä enemmän tanssii, sitä enemmän kapseleiden sisään laitetut helmet rahisevat.




Rakkautta, rauhaa, yhteisöllisyyttä ja kunnioitusta on suomennos lyhenteestä PLUR (peace, love, unity, respect). Termiä käytettiin ohjenuorana reivaajien keskuudessa. Reiveihin tullaan viihtymään ja kaikilla on parempi olla, kun kohtelemme toisiamme hyvin.

Kuplivin terveisin,
Päivi