torstai 30. joulukuuta 2021

Jyväskylän Teeleidi


Hei ja tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!


21. joulukuuta, vuoden pimeimpänä päivänä, lähdimme käymään Jyväskylässä. Meillä oli siellä muutamia asioita hoidettavana ja samalla reissulla päätimme pistäytyä jossakin paikallisessa kohteessa. Kaupungissa asuva ystävämme suositteli teehuone Teeleidiä ja miten kieltäytyä paikasta, mistä saa ”Afternoonteen”? Olemme nauttineet iltapäiväteen useampaan otteeseen eri kohteissa, joten uteliaina suunnistimme katsomaan millainen on Teeleidin kattaus.


Teeleidi sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustan ulkopuolella entisessä kaupunginjohtajan virka-asunnossa ja edustustiloissa Kramsunkadulla. Pysäköintitilaa autoille on aika vähän itse rakennuksen edessä, mutta meidän onneksemme tienlaidassa oli muutamia ruutuja vapaana. Huvila on mitä kaunein paikka teehuoneelle! Pitää tulla kesälläkin käymään jotta näkee puutarhan vailla lumipeitettä. Tiistai oli kylmä ja luminen päivä, ja ilmassa oli mukavaa joulunodotusta.


Teeleidin Afternoontee kannattaa varata etukäteen. Samalla varmistaa pöytäpaikan itselleen, mikä rauhoittaa hermoja kummasti sesonkina ja etenkin, jos saapuu paikan päälle kauempaa. Iltapäiväteehen kuuluu pieniä voileipiä, skonsseja kermavaahdolla ja hillolla, pieniä leivonnaisia sekä tietenkin pannullinen vapaavalintaista teetä. Jokaisessa tarjoilussa on ollut omia erikoisuuksiaan, ja Teeleidissä tämä oli piirakanpala osana voileipiä. Vuodenaika oli otettu huomioon: Leivonnaisista löytyi makuina sekä piparia että kanelia. Tarjoilun suosikkejamme olivat pannacotta ja punajuuri+suklaaleivos, joka oli erikoinen yhdistelmä, mutta toimi todella hyvin.



Teehetken jälkeen kävimme tutustumassa tarkemmin Teeleidin myymälään. Tarjolla oli paljon teetä ja teenvalmistusvälineitä, naposteltavaa, teetä, tuliaisia, lahjoja ja teetä. Teeleidin pöytävaraukset liittyvät lähinnä erikoisempiin tarjoiluihin ja tilaisuuksiin, eli normaalia kahvittelua varten ei varausta tarvitse tehdä.







Kun olimme lähdössä jatkamaan matkaa, valitettavasti automme jäi sutimaan tyhjää liukkaaseen mäkeen. Taakse oli ajettu toinen auto sen verran lähelle, ettemme pystyneet pakittamaan riittävästi. Palvelu pelaa ja Teeleidistä tuli henkilökunnan jäsen työntämään autoa Satun kanssa kunnes saimme sen liikkeelle. Ei kuulemma ollut ensimmäinen kerta, kun asiakkaan auto on kyseisessä mäessä jumissa. Kiitos paljon avusta!

Tämä oli vuoden 2021 viimeinen päivitys. Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Terveisin,
Päivi ja Satu