maanantai 18. huhtikuuta 2022

Hot and cold and muuta odottamatonta

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Pitkästä aikaa! Oletteko huomanneet, että viimeksi esiinnyin asukuvissa melkein vuosi sitten? Tietenkin olen näkynyt täällä blogissa aktiivisesti senkin jälkeen, mutta lähinnä osana muita seikkailuja. Tämän postauksen aihe on minun vuoden 2022 ensimmäiset asukuvat! Asukuvilla ja uudella kampauksella juhlistan tiettyjen ajanjaksojen päättymistä: Opinnäytetyö on paketissa, tilaustyöt ommeltu ja ihoni parantanut.

Viime vuoden lopussa tuttu irokeesini koki yllättävän muutoksen. Leikkasin koko pääni kaljuksi otsahiuksia lukuun ottamatta! Valitettavasti kyse ei ollut kampauksen vaihdosta, vaan syksyllä kimppuuni iskeneestä atopiasta. Tilaustyöt aiheuttivat niin kovaa pitkittynyttä stressiä, että vartaloni puhkesi täyteen ihottumaa. Lopulta en kyennyt käyttämään vaatteita hankauksen vuoksi ja olin pehmeässä aamutakissa koko ajan. Kesällä olin saanut päänahkaani hyttysen pistoja, ja syksyllä ne tulehtuivat ja ihoon puhkesi isoja märkiviä haavoja. Hygieniasyistä leikkasin hiukseni pois. Vuoden vaihteessa atopia levisi silmäluomen reunaan ja molempiin korvakäytäviin. Sääriäni kutitti niin paljon, etten pystynyt ulkoilemaan! Ja kuinka normaalia on saada opinnäytetyön tekemisestä ihottumaa takapuoleensa? Ymmärrettävästi ei oikein tehnyt mieli esiintyä valokuvissa. Onneksi tilanne saatiin hallintaan reseptivoiteilla ja apteekin saippualla, ja nyt voin paljon paremmin.


Tämän päivän päivityksen tähti on kauluspaita, jossa on kuvia vanhoista hanoista. Ostin kauluspaidan Retro & Vintage + Design Exposta viime vuonna. Päätin, että jos ostan jotakin, ostan mahdollisimman outoa. Miksi brodeerata kukkasia vaatteisiin, kun voi brodeerata hanan? Hyvin odottamatonta. Paita on 100 prosenttista viskoosia ja sen merkki on edelleenkin toiminnassa oleva Nadine H. Asukuvissa olen yhdistänyt paitaan Seppälän vanhan nahkahameen. Rakastan tuota hametta! Siinä on isot taskut, joiden sisään älypuhelimeni mahtuu leikiten (kuten tulette asukuvista huomaamaan, puhelimeni on hameen taskussa). Kuvissa näkyvä biohazard-säiliö on käsilaukkuni. Odottamatonta tämäkin. Sen sijaan on odotettavaa, että maalasin säiliön itse, ja asukuvat on otettu Taideruukilta.






Kivaa olla terve <3.

Terveisin,
Päivi