keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Peppa-Mint ja italialaista jäätelöä

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä piparminttuilee jälleen kerran!


Tässä päivityksessä huristelemme skootterilla italialaisen jäätelön pariin, kun Shoppies-nukkesarjasta saapuu esittelyyn ujo jäätelönmyyjä Peppa-Mint. Tämä versio Peppasta on osa World Vacation -sarjaa ja matkan kohteena on Italia. Verrattuna muihin World Vacation -sarjan nukkeihin, tästä kokonaisuudesta ei minulle tule mieleen Italia. Yleensä nukkejen matkailukohdetta pyritään edes jollain tapaa korostamaan joko värivalinnoissa tai vaatekappaleissa, mutta Peppa näyttää ihan vain jäätelönmyyjältä. Italialainen teema nukkeen tulee gelato-jäätelöstä (pakkauksessa gelati), joka on suosittu italialainen herkku. Jos pakkauksen nimestä poistettaisiin sana "gelati", ei pelkkien Shopkins-jäätelöiden perusteella pystyisi sanomaan, ovatko nämä gelato-jäätelöitä vai ihan vain jäätelöitä. Mietin myös, kuinka tuttu sana gelati on esimerkiksi tuotteen kohderyhmälle, lapsille, ja kuinka moni aikuinen on ajatellut sanan tarkoittavan gelatiinia.


Jos unohdetaan väkisin väännetty Italia teema, on Peppa skootterinsa kanssa todella kiva kokonaisuus. Värimaailma on minusta hurmaava ja jäätelö teemana näkyy selvästi sekä nukessa että skootterissa toistamatta aikaisempien Peppojen ulkonäköä. Tuskailen aika paljon nukkejen hiusten kanssa yrittäessäni pitää ne edes jollain tapaa oletetulla kampauksella, miksi arvostan lujasti kiinnitettyjä hiuspalloja Peppan pään sivulla. Ihmetystä herättää pakkauksen mukana tullut hiusharja, koska jos Peppan hiuksia ei aio avata, mitä tuolla harjalla tekee? Olisin toivonut tarttumaotetta Peppan käsiin, koska nyt pieniä jäätelöitä ei saa hänelle käteen, kämmenet vain nojaavat skootterin sarviin ja (isohko) jäätelökauha pysyy juuri ja juuri kädessä. Sekä nukke että tarvikkeet pysyvät kuitenkin tukevasti skootterin kyydissä. Kokonaisuus oli siisti ja kunnossa pakkauksesta poistettaessa (tulevissa päivityksissä koskien uusia nukkeja selviää, etten aina ole yhtä onnekas ostosteni suhteen).


Peppa pääsee muiden Peppojen joukkoon keskustelemaan jäätelöbisneksestä. Aikaisemman päivitykseni koskien Peppaa voi lukea TÄÄLTÄ. Tässä kohtaa tarkkasilmäisimmät voivat tehdä havainnon koskien ensimmäistä versiota Peppasta. Aikaisemmin minulla oli kirpputorilta ostettu, hieman leikityn näköinen, Peppa. Sain kuitenkin tilaisuuden ostaa hyvin pidetyn Peppan, kenelle kuuluu kaikki hänen alkuperäiset tavarat. Jos voin saada nuken uutena tai melkein uutena, valitsen aina mieluummin tämän vaihtoehdon. Vanha Peppa on edelleen tallessa ja halutessaan sitä voi kysellä sähköpostini kautta.


Terveisin,
Satu