sunnuntai 23. elokuuta 2020

Kindi kids Marsha Mello ja Peppa-Mint

Hei ja tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä!


Tämän päivän päivityksessä tutustumme minun syntymäpäivälahjaani, joka sisälsi kaksi uutta nukkea. Kyseessä on Moose Toysin vuonna 2019 aloittama nukkesarja Kindi Kids, jonka hahmot jatkavat siitä, mihin Shopkins nukkesarjan hahmot jäivät. Kindi Kids nuket ovat huomattavasti isompia ja he muistuttavat enemmän pikkulapsia, mutta hahmot ovat samoja kuin Shoppies nukeissa. Nukkejen mukana tulee kaksi Shopkins hahmoa, jotka perustuvat johonkin makeaan syötävään tai juotavaan. Shopkinseilla on eri ominaisuuksia, joilla voi leikkiä kuin nukke oikeasti söisi tai joisi annostansa. Minun kaksi ensimmäistä Kindi Kids nukkeani ovat samalla minun suosikkihahmoni, eli jäätelöteemainen Peppa-Mint ja vaahtokarkkiteemainen Marsha Mello.


Taapero Peppa-Mintillä on välipalanansa annos trio jäätelöä (minulle selvisi vasta nyt, että kyseistä mansikka+suklaa+vanilija jäätelöä kutsutaan Suomessa nimellä trio). Kun lusikkaa pyöräyttää kupissa, jäätelöannoksen väri lusikassa vaihtuu. Lusikka myös pysyy Peppan kädessä. Jäätelöannosta ei saa Peppan käteen, vaikka pakkauksen kuva antaa näin ymmärtää. Joskus nukkejen mittasuhteiden liioittelu ja etenkin pään muotoilu saavat lelun näyttämään karmivalta tai vähintään oudolta, mutta Kindi Kids nuket ovat ainakin allekirjoittaneet mielestä uskomattoman söpöjä ja onnistuneita! Nuket näyttävät siltä, että ne haluavat päästä syliin hoivattavaksi ilmeettömän pönötyksen sijasta.

Huonoina puolina en pidä Peppan vaatteista. Olisin toivonut Peppalle hahmon perinteistä värimaailmaa, eli turkoosia, pinkkiä ja ruskeaa. Nyt nukessa korostuu enemmän vaaleanpunainen ja vaaleanoranssi, vaikka näkee näitäkin värejä Peppassa käytettävän. Mallikuvan mukaan Peppan saparoiden pitäisi olla korkkiruuvit, mutta nukella kampaus muistuttaa enemmän kiharapilveä. Hiuspannan hymyilevät hahmot ovat onttoja toiselta puolelta. Tämä tekee hiuspannasta kevyemmän pitää nuken päässä, mutta omaan silmään se näyttää materiaalin pihistelyltä. Sama pätee paidan kuvioihin. Vohvelikuvion ja valkoisen röyhelökauluksen pitäisi olla 3-ulotteisia.

Omana erikoisuutenansa Kindi Kids nukkejen pakkaukset olivat helpot ja siistit avata ilman, että teippi repi pakkauksen pinnan hajalle. Taustalevy on suunniteltu niin, että sieltä löytyy muovinen kappale, johon nuken voi laittaa nojaamaan ja näin nukella on oma pahvinen esittelypiste. Tästä syystä taustalevyyn ei oltu kiinnitetty mitään osia, jotka repivät levyn hajalle niitä irrotettaessa.



Taapero Marshalla on välipalanansa vaahtokarkkipirtelö ja kakkutikkari. Ensisilmäyksellä tikkari näyttää jäätelöltä, mutta pakkauksen mukaan kyseinen on, ehkä Suomessa vähän harvinaisempi, kakkutikkari (cakepop). Toisin kuin pakkauksen kuvassa, pirtelöä ei saa Marshan käteen. Kakkutikkarista ainoastaan puikko-osan saa Marshan käteen, mutta kuppi täytyy jättää maahan. Kun tikkarin painaa Marshan suuta vasten, siitä katoaa palanen. Palasen saa takaisin, kun tikkarin laittaa takaisin kuppiinsa. Siinä missä Peppa pitelee lusikkaa luonnollisen näköisesti, Marshan ote kakkutikkarista on luonnoton.

Marsha on syötävän suloisen näköinen ja vaahtokarkkiteema näkyy nukessa selvästi. Peppan asun tavoin olisin toivonut enemmän 3-ulotteisuutta etenkin röyhelökauluksen suhteen, mutta muuten kokonaisuus on hiuksia myöten eheä ja ihanan värinen. Marshasta on tullut markkinoille toinenkin versio, jossa nukella on puputeemaisen vaatteet. Vaahtokarkkeja, pupuja ja pastellinvärejä!


Ensi kertaan!

Terveisin,
Satu