maanantai 31. elokuuta 2020

Paluu teehuoneelle – TeaHouse of Wehmais 2020

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!


Ja tervetuloa lukemaan elokuun viimeistä päivitystä! Tänään lähdemme Juvalle nauttimaan iltapäiväteen.

Elokuinen vierailu Vehmaalla alkaa pikkuhiljaa muodostua meille tavaksi. Ensimmäisen kerran kävimme TeaHouse of Wehmaisissa kesällä 2017 ja siitä lähtien, kesä toisensa jälkeen, olemme palanneet tähän ihastuttavaan maalaiskartano miljööseen. TeaHouse of Wehmais sijaitsee Juvalla, minne on noin 50 minuutin linja-automatka Savonlinnasta – toisin sanoen emme koskaan lähde Kouvolasta teehuoneelle. TeaHouse on Savonlinnan päädyn hupia. Päivi oli saapunut muutaman päivän lomalle linnakaupunkiin ja maanantaina vailla parempaa tekemistä, päätimme lähteä Juvalle. Mitä sitä nyt perinteitä rikkomaan.

Koska teehuoneelle täytyy matkustaa, osa elämystä on varata päivä vapaaksi ja pukeutua parhaimpiinsa. TeaHouse of Wehmaisin kotisivun kautta pystyy helposti tekemään pöytävarauksen, mikä etenkin sesonkiaikana takaa mielenrauhaa kauempaa saapuville. Kotisivulta löytyy myös kaikki olennainen tieto teehuoneesta ja ruokalistaan voi tutustua etukäteen. TeaHousen tiloja oli uudistettu sitten viime kesän: Nukkekotimaiset salongit oli otettu myymäläkäyttöön, ja itse teehuone siirretty suurimmaksi osaksi entisen Wehmais Deli & Deco -myymälän tiloihin. Me rakastimme salonkeja, mutta toisaalta muutos oli niin virkistävä ja tyylikäs, ettei asiaa ehtinyt edes ajatella. Ja aivan varmasti tee maistuu samalta kaikissa talon huoneissa.



Tilasimme ”Afternoon Tea kahdelle jaettavaksi”. Siihen kuuluu kuusi suolaista sormileipää eri täytteillä, kaksi vaniljasconesia luomukermalla ja mansikkahillolla, valikoima makeita leivonnaisia ja kaksi pannullista vapaavalintaista teetä. Annos kuulostaa pieneltä, mutta on juuri täydellisen kokoinen ja makuinen.


Maanantaina puolen päivän aikaan ihmisiä oli vähän liikenteessä, mutta sitten meitä alkoi häiritä pienet öykkärit: Kärpäsiä lenteli pöydän ympärillä ja niitä sai olla vähän väliä huitomassa pois. Siinä vaiheessa, kun näköpiirissä pörisi viisi siivekästä, päätimme siirtyä myymälän puolelle.


Deli & Deco myymälän valikoimasta löytyy lahja- ja sisustustavaroita, elintarvikkeita ja kaikenlaista teehen liittyvää: Erilaisia mukeja, kymmeniä pannuja sekä teetä maan ja taivaan väliltä.


Aikaisempina vuosina olemme matkustaneet teehuoneelle autolla. Nyt olimme linja-auto aikataulujen armoilla. Paluukyyti häämötti sen verran kaukana, että päätimme kävellä Juvan pysäkille. Se oli hauska kesäinen taival. Aurinko paistoi ja vettä tihutti vuoronperää. Näimme matkalla lehmiä seisomassa vain muutaman metrin päässä meistä. Pysähdyimme Juvan ABC:lle, ja jatkoimme kävelyä kohti keskustaa. Puhuimme videopeleistä, cosplaysta ja työstä. Emme muistaneet milloin viimeksi ei ollut kiire minnekään. Saavuimme Juvalle sarjakuvapahisten tavoin: Pukeutuneena huomiota herättävästi ja ukkonen mukanamme. Lopulta istuimme linja-autopysäkillä syömässä kevätkääryleitä. Kun ainekirjoituksessa on aiheena ”Mitä tein kesällä”, kirjoitamme tästä päivästä.


Päivin päivän asuvalinta oli punakultainen puku Kabukimono-mallistosta: Kireät remmifarkut, tatuointikuvioinen body, niitein koristeltu rintapanssari, maihinnousukengät ja näyttävät asusteet.


Satun päivän asuvalinta perustui yhteen hänen suosikki väriyhdistelmistänsä, eli vaaleanpunaiseen, vaaleankeltaiseen ja turkoosiin. Tätä yhdistelmää tukemaan Päivi oli ommellut Satulle pienen laukun.

Terveisin,
Päivi ja Satu