sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Kerran kesässä Kuopioon

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi ja Satu tässä!


Tänään palaamme kesälomatunnelmiin, kun päivän postauksen aiheena on heinäkuinen visiittimme Kuopioon - tai ainakin se, miten olimme pukeutuneet siellä.

Tänä kesänä Satu sai töissä elämänsä oudoimman neuvon: Häntä kehotettiin vapaapäivinänsä lähtemään käymään jossain muualla. Keskellä kesän pahinta parhainta sesonkia (joka on jo nyt päättynyt) työasiat seuraavat helposti mukana uniin asti, miksi palautuakseen täytyy joskus ihan konkreettisesti vaihtaa maisemaa. Satu, kuka on yleensä tottunut olemaan kesäisin töissä 24/7, päätti noudattaa neuvoa ja seuraavana heinäkuisena vapaapäivänsä järjesti kahden päivän matkan Kuopioon.

Kuopio on meille tuttu kaupunki sen lukuisista coneista, mutta ihan vain matkailijoina saavumme paikalle harvoin. Kuopiossa meitä yleensä kiinnostaa keskusta-alueen kaupat, miksi nytkin käytimme suurimman osan ajastamme kaupoissa kierrellen. Suosikeiksi nousivat  lelukauppa Partanen, mistä Satu poistui mukanansa puolen metrin korkuinen Milla pupu.  Kangaskauppa Savon Pala oli tietenkin Päivin mieleen ja hän poimi valikoimasta mukaansa punaista PVC-kangasta ja 80-luvun henkeä hehkuvaa puuvillaa. Tykkäsimme myös Kahvila Kanelista, jonka boheemi sisätila on ehdottomasti näkemisen arvoinen siinä missä tarjoilut on maistamisen arvoisia.


Vaikka olemme aika hyviä kamerakaula turisteja, tältä reissulta emme valitettavasti suurta määrää yleiskuvia ottaneet. Tapamme mukaan olimme kuitenkin laittaneet ykköset ylle, joten asukuvia Kuopiosta olkaa hyvä!


Satu oli pukeutunut koko Kuopion reissun ajan vaaleanpunaiseen, pinkkiin ja vaaleankeltaiseen. Hänen 2. päivän asukokonaisuutensa tähti oli vaaleankeltainen vintage aamutakki, jonka Satu osti itsellensä käydessämme aikaisemmin kesällä Porvoossa.



Ensimmäisenä päivänä Päivi oli pukeutunut ompelemaansa siniseen bandana haalarimekkoon. Luomuksen kangas on peräisin Hell Bunnyn mekosta. Asukokonaisuuden täytyi soveltua, kaupoissa kiertelyn lisäksi, matkustamiseen. Kouvolasta pääsee helposti Kuopioon suoralla junayhteydellä.



Ensi kertaan!

Terveisin,
Päivi ja Satu