sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Kesäpäivä Kenkäverossa

Hei ja tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUA!

Päivi ja Satu tässä!


Aurinkoista suvea kaikille! Blogin pitäjien kesä on sujunut helteisenä ja työntäyteisenä. Joskus on kuitenkin hyvä tehdä irtiottoja, ja siksi kesäkuussa vierailimme Mikkelissä Kenkäverossa. Emme olleet koskaan aikaisemmin käyneet kyseisessä kohteessa, mutta paikan nimi oli noussut esille yhdessä jos toisessa yhteydessä (etenkin Savonlinnassa), joten viimeinkin vapaapäivän turvin päätimme pistäytyä.

Kun Päivi lähtee liikkeelle Kouvolasta ja Satu Savonlinnasta, kohtaamme noin puolivälissä Mikkelissä. Päivä oli aurinkoinen ja mitä täydellisin kotimaan matkailulle! Kenkäveroon pääsee helposti autolla, polkupyörällä, kävellen ja jopa veneellä! Asemalta on noin 15 min matka jalkaisin.

Kenkävero on pitkän historian omaava pappilamiljöö. Alueelta löytyy mm. Pappilan päärakennus missä toimii pappilaravintola ja -kahvila, rantakahvila, leipomon myymälä, Kenkäveron myymälä, Pauliina Rundgren HandiCrafts… Unohtamatta puutarhaa, Joulupukin piilopirttiä, näyttelyitä sekä lampaita ja kanoja! Kenkäverossa on nähtävää useamman tunnin ajaksi! Kohde sopii erinomaisesti myös asukuviin, sillä romanttinen ympäristö kuhisee kauniita taustoja. Niin paljon kukkasia!

Suomalaista designia Kenkäveron myymälässä

Ennen lähtöä sovimme, että mukaan täytyy ottaa vesipullo ja kävelemiseen sopivat kengät. Päivin korolliset sandaalit eivät näytä sopivan kävelemiseen, mutta ovat itse asiassa todella hyvät jalassa – aina siihen asti, kunnes eteen tulee hiekkatie. Tämä huomioksi tuleville matkaajille: Piha-aluetta ei ole päällystetty ja siksi kaikki sellaiset kengät, mihin pääsee helposti pikkukiviä, kannattaa vaihtaa toisiin.

Kenkäveron myymälä

Pässinpökkimät -kesänäyttely


Aluksi tutustuimme myymälöihin ja pihapiiriin. Kaikenlaista hienoa ja herkullista oli saatavilla, mutta lopulta ostimme vain sitä, mikä liikuttaa meitä varmasti: Earl Grey teetä. Tämän jälkeen kävimme syömässä pappilaravintolassa, missä henkilökunnan historialliset työasut nostavat hymyn huulille. Ruokalista on ytimekäs ja selkeä kattaus lähiruokaa. Monimutkaista ruokailusta tekee se, kun pitäisi valita ruokailupaikka toinen toistaan hienommista kamareista!


Savolainen perinneruoka: Mustikkakukko eli rättänä


Päivi oli pukeutunut Guessin mekkoon ja värimaailmaan sopiviin asusteisiin. Ostamme harvoin vaatteita uusina, mutta tätä farkkuluomusta Päivi ei pystynyt ohittamaan!



Satu oli valinnut päällensä harsomaisia vaatteita, jotka pitävät viileinä ja suojaavat auringolta. Sekä sininen takki että pinkki paita ovat Kuusankoskella sijaitsevasta Vintage Frilla -puodista. Lähestulkoon kaikki muu on joko kirpputoreilta tai second handina hankittua.




Kenkäveron kesän aikataulut ja tapahtumat voi tarkistaa kotisivulta. Meidän vierailumme aikana kaikki paikat eivät vielä olleet auki - lisää syitä palata siis. Kenkävero on kaunis kesäkohde ja jos Mikkeli on matkasi varrella/kohteena, kannattaa ehdottomasti pistäytyä!

Terveisin,
Päivi ja Satu