sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Tykkimäessä kiva päivä vietetään

Hei ja tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi ja Satu tässä!


Aina välillä tulee puhe siitä, että mitä nähtävää ja koettavaa on Kouvolassa. Mitä täällä ei olisi? Kesäaikana lapsiperheille ja lapsenmielisille sopii erityisesti Tykkimäen huvipuisto. Mäntymetsän keskeltä kohoava Tykkimäki on pieni ja tunnelmallinen kohde. Kaikki laitteet ehtii hyvin kiertämään aukiolon aikana vaikka olisi vähän enemmänkin kävijöitä, ja lähes kaikki soveltuvat alle 140 cm pitkille. Tykkimäen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös mm. Aquapark ja leirintäalue, sekä Käyrälammen uimaranta ja Tykkimäen sauna.
 

Jos joku nyt miettii, että eikös me kirjoitettu Tykkimäestä hiljattain, niin viimeisin huvipuistoa koskeva artikkeli on Ihanko Pihalla? -tapahtumasta keväältä 2019, ja sitä aikaisempi kirjoitus julkaistiin vanhassa blogissamme kesällä 2018. Vanha blogi ei ole enää saatavilla. 

Tämänkertainen syymme vierailla Tykkimäessä oli Satun vapaapäivät, joita hän oli saapunut viettämään kotiseuduille. Halusimme käyttää ne hyvin käymällä jossakin, ja lopulta hellettä uhmaten lähdimme huvipuistoon. Mukaan kannatti varata mm. vesipullo, kävelykengät, aurinkorasvaa ja sateenvarjo. Jos laitejonossa joutuu seisomaan pidempään, sateenvarjo suojaa sekä sateelta että suoralta auringon paisteelta. 

Aina yhtä kaunis ja hauska keinukaruselli

Huvipuisto herkkujen ykkönen: Popparipehmis!

Kustirata on vintagea!

Star flyer nousee 72 metrin korkeuteen.



Päivin asukokonaisuus lähti siitä, että hän mietti milloin on selvinnyt helteessä. 2014 hän oli Ruotsissa helteisessä Närconissa ja pärjäsi ihan hyvin – joten Päivi pukeutui Tykkimäkeen samankaltaisesti. Jopa hiukset oli silloin samalla tavalla! Tiettyyn pisteeseen asti irokeesi kestää laitteissa pyörimistä, mutta kannattaa varata mukaan hiuslakkaa korjauksia varten.


Vihdoinkin Satu sai tilaisuuden pukea pastellinvärisen kesäpaitansa, jota ehtii muuten käyttämään aivan liian vähän. Hattu pysyi päässä läpinäkyvän, leuan alta kulkevan kuminauhan avulla. Hattu ja kuminauha olivat hyvä kaksikko pitämään myös peruukin Satun päässä hurjimmissakin laitteissa.




Valitsimme reissun parhaaksi laitteeksi vesiliukuradan. Emme yleensä välitä laitteista, missä kastuu, mutta nyt kumiveneellä vesiliukumäestä syöksyminen viilensi sopivasti + viheralue liukuradan ympärillä on mukava irtiotto huvipuiston tohinasta.

Jos pidit tästä artikkelista, haluat ehkä myös lukea Syyspäivä Linnanmäellä.

Terveisin,
Päivi ja Satu