tiistai 27. heinäkuuta 2021

Suomen Puotimuseo

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi ja Satu tässä!


Aurinkoisena vapaapäivänä mietimme, että jossakin olisi kiva käydä. Jossakin, mikä on lähellä, missä emme ole aikaisemmin olleet ja mihin voi lähteä matalalla kynnyksellä. Joten vierailimme Suomen Puotimuseossa!


Suomen Puotimuseo sijaitsee Valkealassa Hirsmäen museo- ja kesäteatterialueella. Välittömästä läheisyydestä löytyy myös käräjätalo, aittakahvila ja kuorma-autojen pienoismallinäyttely. Puotimuseolle on helppo ajaa autolla. Jos Valkealaan saapuu linja-autolla, matka museolle on täysin käveltävissä tai ajettavissa polkupyörällä. Sisäänpääsy maksaa 7 euroa ja alle 18-vuotiaat pääsevät museoalueen kohteisiin ilmaiseksi. Me kuulimme Puotimuseosta ensimmäisen kerran keväällä 2019, kun Päivi luki aiheesta paikallisesta sanomalehdestä. 


Suomen Puotimuseossa on esillä vuosittain vaihtuvia näyttelyitä (tänä kesänä mm. paikallisia käsitöitä), talon historiaa ja eri aikakausien kauppatoimintaa. Värikkäitä pakkauksia voisi tuijotella loputtomasti! Vielä koittaa se päivä, kun omakin lapsuus/nuoruus on museossa. Kaikki näyttää vanhalta ja erikoiselta, ja itse puolustelet että vielä eilen kaikki leikkivät He-Man ukkeleilla ja kuuntelivat Spice Girlsiä. Hirsmäen museoalueen tunnelma ja sisältö vastaavat hyvin perinteistä suomalaista kotiseutumuseota. Myös henkilökunta on erittäin ystävällistä!







Satun päivän asukokonaisuus koostui pastellinväreistä sekä harsomaisista vintage ja second hand vaatteista. Kangaslaukku on Päivin valmistama.


Päivi oli pukeutunut isoäidiltä perittyyn mekkoon, koska ”se sopii tunnelmaan” ja punaiseen lierihattuun. Kangaskassi on hänen itsensä valmistama ja kyllä, se on tehty automatosta!



Terveisin,
Päivi ja Satu