lauantai 14. elokuuta 2021

Kouvolan koti- ja radiomuseo

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu ja Päivi tässä!


Tämän päivän artikkelissa jatkamme seikkailuja kotiseudun pikkumuseoissa. Lähdemme käymään Kouvolan Museokorttelissa ja siellä sijaitsevassa Kouvolan koti- ja radiomuseossa.

Nimestään huolimatta Museokortteli ei sisällä lukuisia museoita, vaan on puutalokortteli missä järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Heti vierestä löytyy Kouvolatalo. Alueelle on helppo kävellä kaupungin keskustasta ja jos paikalle saapuu autolla, kulkuneuvot voi parkkeerata Kouvolatalon pysäköintialueille. Kohteet eivät ole avoinna ympäri vuoden, joten ennen saapumista kannattaa tarkistaa aukioloajat.

Kahvila ja lahjapuoti Onnenkukko


Koti- ja radiomuseo sijaitsevat kahdessa erillisessä rakennuksessa vain muutaman askeleen päässä toisistansa. Kotimuseoon on lavastettu suomalaisia huoneita eri vuosikymmeniltä alkaen 1920-luvusta. Esillä on runsaasti aikakausien elektroniikkaa. Suosikkimme oli Luxorin matkaradio 50-luvulta. Sitä kutsuttiin “missiradioksi”, koska kyseiseen on kiinnitetty pieni peili.

Kotimuseo

Kotimuseo


Radiomuseo ja sotilasradiomuseo sisältävät lukuisia radioita aihepiirien ympäriltä. Tämä sai miettimään muistatteko ensimmäistä omaa radiotanne? Onko nykynuorilla radioita, vai kuunnellaanko kaikki puhelimista ja ulkoisista kaiuttimista? Meillä ei koskaan ollut omaa “pelkästään radiota”, koska 90-luvulla oli jo ihan normaalia, että jokaiseen radioon kuului myös CD-soitin ja kasettipesä. Nykyään Satu ei juurikaan radiota kuuntele, mutta Päivin työhuoneella työskentelyyn radio on aina kuulunut vahvasti.


Satun asukokonaisuus koostui Hell Bunnyn liilasta hameesta, Päivin ompelemasta donitsikuvioisesta liivistä ja yhteensopivista asusteista. Asukokonaisuuden viimeisteli vanhanaikaista radiota esittävä olkalaukku!


Päivin punainen pukuvalinta sisälsi kierrätyksestä hankitun silkkipuseron, nahkaisen kynähameen ja lierihatun.


Terveisin,
Satu ja Päivi