sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Teepannulinnoituksessa Savonlinnassa

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Loka-marraskuun vaihteessa lähdin käymään Savonlinnassa siskoni Satun luona. Koska virallinen syyslomani meni kokonaan cosplayasioita hoitaessa, noin kolmen päivän reissu linnakaupunkiin paikkasi lomantarvettani. Huolimatta siitä, että mm. halloween ja pyhäinpäivä osuivat vierailuni kohdalle, viikonlopun ohjelma sisälsi enemmän syömistä kuin bilettämistä. 


Perjantaina lähdimme nauttimaan englantilaisen iltapäiväteen Kahvila Saimaan. Marraskuun ankeuden keskellä ei ole yhtään huonompi idea linnoittautua sievään kahvilaan teepannuista ja leivonnaisista muodostetun suojamuurin keskelle. Iltapäivätee sisälsi alkumaljan (viiniä tai alkoholiton vaihtoehto), kerrosvoileipiä, skonsseja, pieniä leivonnaisia ja pannullisen haudutettua teetä.



Lauantaina illalla kävimme katsomassa millainen tapahtuma on Kasinosaaressa järjestettävä Kauhujen saari. Valoilla, savulla ja puihin ripustettavilla kammotuksilla rantareitistä oli koristeltu illan teemaan sopiva. Nähtävästi ympäri saarta pystyi pelaamaan aarteenmetsästystä, mutta koska ulkona oli kylmä ja olimme aivan selvästi 20 vuotta liian vanhoja kohdeyleisöksi, lähdimme nopeasti takaisin sisätiloihin. Sunnuntaina illalla palasimme takaisin nauttimaan kauhutunnelmasta ilman aarteenmetsästäjiä.


Sunnuntaina aamulla palasimme myös Kahvila Saimaan. Tällä kertaa oli luvassa brunssi, eli yksinkertaisesti selitettynä runsas aamupalan ja lounaan yhdistelmä. Brunssiin monesti liitetään pyhäpäivän kiireettömyys ja noutopöytä. Emme olleet koskaan aikaisemmin vierailleet Saimassa brunssilla, joten uteliaina kohti uusia elämyksiä!



Ja tähän loppuun vielä sunnuntailta asukuva Satusta ja minusta.


Terveisin,
Päivi