tiistai 28. helmikuuta 2023

Helmikuun kuulumiset

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!


Helmikuun viimeisiä viedään. Emme viitsi aloittaa postausta sanomalla “kuukausi on kulunut niin nopeasti”. Jos vilkaisee tammikuun kuulumisia, tuntuu kuin ne olisivat tapahtuneen kauan aikaa sitten – toisin sanoen kuluuko aika nopeasti? Täällä Kouvolassa on talviloma käynnissä. Allekirjoittaneisiin se ei vaikuta, paitsi jos haluaisi matkustaa jonnekin, niin siellä saattaa olla muitakin ottamassa lomastaan ilon irti. Meillä on ollut yhtä sun toista menoa mielessä, mutta niitä on tullut siirreltyä, vedoten milloin mihinkin. Seuraava isompi juttu, mihin varmasti menemme, on Tampere Kuplii.

Sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii huipentuu viikonloppuun Tampere-talossa 25.-26.3.2023. Matkustamme kaupunkiin jo perjantaina tutustuaksemme Tampereeseen ja Kupliissa olemme lauantaina. Tampere on meille vähän niin kuin Turku: Siellä tulee käytyä coneissa, mutta ei koskaan itse kaupungissa. Kohta tämä on korjattu.


Kupliita varten olemme valmistaneet uutta cosplayasua. Tämä puku tulee Päiville ja hahmo on Sisco Karlisle (Silas englanniksi puhutussa versiossa) animesta Beyblade Burst Evolution. Puku on pari Satun asulle Rantaro Kiyama samasta sarjasta. Päivi on yrittänyt saada Siscon puvun valmiiksi jo 2019 lähtien. Koska projektilla ei ole ollut aikarajaa, on se jäänyt pyörimään kaiken muun jalkoihin – paitsi nyt! Nyt Päivi ei enää halua katsella keskeneräistä pukua työhuoneessaan. Ahkerasti kun työskentelemme, hyvässä vaiheessa oleva puku valmistuu Kupliiseen. Kuluuko aika nopeasti? Meille kolme vuotta cosplayasun parissa on yhdentekevää - nuorempana se tarkoittaisi, että aloitat puvun 7. luokalla, saat valmiiksi 9. luokalla ja se tuntuu valovuosien mittaiselta väliltä.


Helmikuun huippuhetki oli ystävänpäivä! Silloin Freaky Angel –blogista tutut Lara ja Atte tulivat päivävisiitille Kouvolaan. Kävimme kirppiksillä, vaatekaupoissa ja Ramin konditorian järjestämässä kakkubuffetissa. Päivä oli oikein mukava <3. Vaikka olemme lukeneet toistemme blogeja jo ainakin vuodesta 2016 lähtien, fyysisesti tulee tavattua harvemmin. Laajemman kertomuksen päivästä voi lukea Laran blogista. Suunnittelemme vastavierailua kesällä, kun Raumalla on Pitsiviikot.


Peiliselfie Sadutar-vaatekaupasta

Fida Kouvola




Tällä hetkellä suurin osa ajasta menee tilaustöiden parissa. Vuoden suurin projekti, eli yhtyeen puvustus, on suunnitteluvaiheessa. Paljon piirtämistä ja värittämistä. Kuukauden alussa Päivi kävi Helsingissä yhtyeen musiikkivideon kuvauksissa. Siellä hän tarjosi apuaan meikkeihin, kampauksiin ja pukuihin. Puvustuksen ohella valmistamme myös yksittäisiä vaatekappaleita ja asusteita. Helmikuussa on tilaustyönä tehty mm. kuvassa näkyvät silmärintakoru, kärpässieni kaulakoru ja pikkurusetti.


Liiketoiminnasta puheenollen, 25. päivä lauantaina Päivi kävi Taideruukissa yrittäjätapaamisessa. Kyseinen verkostoitumistapaaminen oli osa Parastamo-hanketta, joka “tarjoaa tukea osaamisen kehittämiseen, jaksamiseen ja hyvinvointiin yksin- ja mikroyrittäjille”. Tapaaminen oli todella rento tilaisuus, missä eri ikäiset ja eri alojen yrittäjät vaihtoivat ajatuksiaan liiketoiminnastaan. Päivi piti tilaisuudesta. Siellä oli hyvä ilmapiiri eikä tarvinnut pitää myyntipuheita. Sai olla ylpeä siitä vähästäkin mitä tekee, mutta kuitenkin myös osoittaa epävarmuuttaan tai naiiviutta yrittäjänä. Toivottavasti tapaamisia järjestettäisiin lisää.

Terveisin,
Päivi ja Satu