sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Kymin huvilan vohvelibrunssi

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!


Lauantaina 11.2 Kymin alueella Kuusankoskella oli paljon vipinää. Taideruukissa järjestettiin mielen ja kehon hyvinvointiin keskittyneet Hyvän Olon Messut ja Kymin Huvilalla tarjoiltiin vohvelibrunssi. Kaunis ja historiallinen Kymin Huvila erottuu edukseen punatiilirakennusten keskeltä muuten hyvin teollisella alueella. Vuonna 1873 valmistuneessa vihreässä huvilarakennuksessa mm. tarjoillaan arkisin lounas, siellä on kokous- ja juhlatiloja sekä huoneita majoittumista varten. Viimeksi vohvelit jäivät meiltä välistä työpäivän vuoksi, joten heti kun saimme kuulla lauantain brunssista, ilmoittauduimme mukaan. Brunssi tarjoiltiin klo 11 – 15 ja saavuimme paikalle heti ovien auetessa.


Lukijoita saattaa kiinnostaa kuinka tervetulleita olemme eri paikkoihin, koska vaatteemme ovat toisinaan aika huomiota herättäviä. Kokemuksiemme mukaan olemme aina tervetulleita. Yleisesti siisti olemus ja käyttäytyminen ovat tärkeämpiä kuin se, onko sinulla värikäs peruukki päässä. Palvelu on hyvää, mutta Kymin Huvilalla se on erityisen hyvää! Myös itse Huvila on hurmaavan kaunis rakennus sekä ulkoa että sisältä. Pääsimme istumaan vaaleaan salonkiin ikkunoiden väliin.




Ensimmäiseksi kamera esiin ja kuvaamaan. Kyllä, me olemme niitä tyyppejä, ketkä valokuvaavat koko ajan vähän kaikkea. Valokuvaaminen kuuluu sisällön tuottamiseen. Päivi ottaa suurimman osan blogin valokuvista, koska hän rakastaa valokuvaamista! Me kuvaamme myös ihan omaksi muistoksi ja suurinta osaa ottamistamme kuvista ei edes julkaista täällä blogissa. Kuvia kannattaa ottaa paljon silloin kun tilaisuus on käynnissä, koska myöhemmin on paha palata täydentämään vähäiseksi jääneitä otoksia. Kuvien julkaisu esim. tällaisissa blogipostauksissa perustuu haluun esitellä kaikkea kivaa, mitä elämässä voi kokea + kuvat taltioivat aikakautta, kulttuuria ja elämäntapaa. Valokuvien avulla blogimme lukija pääsee edes pienissä määrin mukaan matkoillemme. Toivomme kuvien toimivan myös inspiraationa ja menovinkkinä. Ja Karvinen-pehmolelu on blogin maskotti. Siksi se näkyy niin monissa valokuvissa.


Vohvelibrunssin ruokalista oli huikea! Tarjolla oli tietenkin vohveleita ja niiden seuraksi suolaista ja makeaa. Lihaa, kalaa, salaatteja ja kasviksia. Makeisia, marjoja, hilloja ja kastikkeita. Juotavaksi löytyi mehua, kahvia, haudutettua teetä ja jopa kuplateetä! Vohveleistaan pystyi tekemään juuri oman makunsa mukaisia unelmaherkkuja.


Nautimme olostamme. Istuimme pitkään, pohdimme maailman menoa ja söimme vatsamme kipeäksi. Brunssi oli ilmeisen suosittu. Vaikka klo 11 meitä oli vain muutama paikalla, pian pöydät täyttyivät muistakin vieraista.



Vielä ennen lähtöä otimme muutaman asukuvan Huvilan pihalta. Satu oli pukeutunut pastellinväriseen vintagevillapaitaan ja ruutukuvioiseen hameeseen, jonka Päivi ompeli hänelle joululahjaksi.


Päivi oli pukeutunut suihkun hanoilla kuvioituun kauluspaitaan, erikoisiin nukkeasusteisiin ja Gerry Weberin pitkään hameeseen.


Terveisin,
Päivi ja Satu