maanantai 1. toukokuuta 2023

Huhtikuun kuulumiset

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Hauskaa vappua! Se on toukokuu ja tämä tarkoittaa, että on huhtikuun kuulumisten aika!

Huhtikuun yksi näkyvimpiä juttuja on pääsiäinen. Jos kauppojen valikoimaa uskoo, pääsiäinen alkaa heti laskiaisen jälkeen, koska viimeistään niin pian puput ja suklaamunat ilmestyvät valikoimaan. Allekirjoittaneet eivät sen kummoisemmin pääsiäistä juhli, mutta ajanjaksoon sopii ensimmäiset keväiset asukokonaisuudet. Kuukauden alussa kävimme Papulaarissa ja Satu oli pukeutunut pääsiäismunilla kuvioituun liiviin. Keltainen Samsoniten ankkareppu täydensi tipuisena tunnelmaa.



Päivin ompelema pääsiäismunaliivi valmistui jo vuosi sitten, mutta täällä blogissa sitä ei ole näkynyt valokuvissa. Miehusta on kierrätyksestä ostettua puuvillaa ja vuoritus valkoista pellavaa. Siinä missä pääsiäinen yleensä maalataan keltaiseksi ja vihreäksi, liivin viileä värimaailma ja liilat mansikat ovat mukavaa vaihtelua.

Huhtikuussa olemme kiertäneet paljon kirpputoreja. Olemme etsineet tilaustöihin materiaaleja sun muuta. Ajomatkan päässä sijaitseva, erinomainen kierrätysmyymälöiden keskittymä löytyy Lahdesta. Nyt jos koskaan voi etsiä itselleen uuden kesälookin kierrätyksestä, mutta todellisuudessa järkevin kesälook on jo olemassa omassa vaatekaapissasi. Tämän lisäksi jos Päivi olisi ostanut vaatteet, jotka nappasivat hänen huomionsa, hänen kesälook olisi keltainen käärmenahkakuvioinen haalari ja pinkit leopardinilkkurit. 


Emme yleensä esittele blogissa jokaista pikkulöytöä, jonka teemme kirpputoreilta, mutta näissä päivityksissä olisi mukava nostaa esiin jotain erikoisempia tapauksia. Tämän päivityksen kirppislöytö olkoon suloiset Fluffy Suprise -hahmot (90-luvun loppupuoli), jotka pääsivät osaksi Satun vaatimatonta retrolelu kokoelmaa.


Ja nyt, kun pääsimme kierrätyksen maailmaan, niin Kouvolaan on avattu uusi iCare-myymälä. Kyseisen löytää kauppakeskus Valtarista. Tällä hetkellä valikoimaan kuuluu vaatteita, kodin tekstiilejä, kenkiä, asusteita mm. koruja, astioita ja keittiötarvikkeita, sisustustavaraa, leluja ja kirjoja.


ICaren lisäksi Kouvolan seudulle on avattu uusi kahvila. Gluteeniton kahvila-konditoria Zuffela sijaitsee Kuusankoskella kirkon lähituntumassa. Kävimme siellä ensimmäisen kerran muutama viikko takaperin ja pidimme paikasta todella paljon. Zuffela on siisti, helposti lähestyttävä ja tarjoilut herkullisia. Tämän lisäksi kahvila kehittyy, koska viikko ensimmäisestä vierailustamme, valikoimaan oli jo lisätty enemmän teetä.

Zuffela. Graffiti by Pehmee1.



Ihonsa heikentyneen kunnon vuoksi Päivi ei ole uskaltanut värjätä hiuksiaan. Hän päätti hakea kampaukseensa vaihtelua leikkaamalla itselleen otsahiukset. Uusi kampaus näkyy näissä muutamassa keväisessä asukuvassa.



Meillä ei ollut mitään erityisiä vappusuunnitelmia. Tällä hetkellä arki on todella työntäyteistä. Iltakävelyillä olemme ottaneet tavaksi kerätä roskia tienlaidoilta ja koossa on jo ainakin jätesäkillinen. Roska ei kuulu luontoon ja kotiseutu näyttää kauniimmalta puhtaana.

Terveisin,
Päivi ja Satu