torstai 18. toukokuuta 2023

Täydellinen kevätpäivä Espoossa

Tervetuloa takaisin leikkimään blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä! Tämän päivän päivityksessä lähdemme Espooseen. Vierailemme sellaisessa paikassa kuin Museo Leikki ja teemme muutamia ostoksia.


Keväinen reissu Espooseen oli monta kärpästä yhdellä iskulla. Tapiolassa sijaitseva Museo Leikki on ollut jo pitkään vierailulistallamme. Tämän lisäksi alueella on muutamia kiinnostavia erikoismyymälöitä, kuten teemyymälä Théhuone, aasialaisen populaarikulttuurin kauppa Your Kawaii Dream ja ompelukoneliike Espoon Kone Oy. Onnistuin sisällyttämään päivän aikatauluun myös asiakastapaamisen ja sovituksen, joten aikani Tapiolassa tuli todellakin käytettyä hyödyllisesti.

Lauantaina aamulla auton keula kohti pääkaupunkiseutua. Sää oli aurinkoinen ja lämmin, mikä oli todella mukavaa, koska vielä torstaina oli satanut lunta, vettä ja pieniä rakeita. Ensimmäiseksi menimme Museo Leikkiin. Sain kuulla kyseisestä museosta siskoni Satun kautta, kuka vieraili siellä yli 10 vuotta sitten opintomatkan yhteydessä! Tällöin kohde löytyi Näyttelykeskus WeeGeen tiloista nimellä Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä. Satu muistaa katselleensa leluja niin kovalla mielenkiinnolla, että hän unohti tutustua muihin näyttelyihin WeeGeessä, eikä pystynyt vastaamaan näitä koskeviin koulutehtäviin.


Nykyinen Museo Leikki on keväällä 2022 avattu lelujen ja lapsuuden erikoismuseo. Samassa rakennuksessa on myös Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu sekä pihapiirissä Näyttelykeskus WeeGee. Alueella saisi helposti kulutettua koko päivän erilaisia näyttelyitä katsellen, mutta tällä kertaa me vierailimme vain Leikissä. Leikki koostuu päänäyttelystä, vaihtuvista näyttelyistä ja pienemmistä pop-up-näyttelyistä. Tämän lisäksi museossa järjestetään aktiivisesti erilaista ohjelmaa kaikenikäisille. Monipuoliset näyttelytilat on suunniteltu toimivaksi yhdistelmäksi esineiden katselua ja mahdollisuutta leikkiä. Kengät pyydetään riisumaan jalasta tai muuten jalkineet voi suojata pusseilla.

Ensimmäiseksi kävimme katsomassa mininäyttelyn Poniystävyys on ikuista! (nähtävissä 24.9.2023 asti). Kuten nimestä voi päätellä, näyttely käsittelee My Little Pony -lelusarjaa.



Täältä siirryimme päänäyttelyalueen puolelle ja tutustuimme siellä esillä oleviin esineisiin ja näyttelyihin.






Miten aikuiset leikkii? Vastauksia on yhtä monta kuin on aikuisiakin. Omassa tapauksessani koen, että valokuvaaminen on minulle leikkimistä. Blogin tekeminen on kanssa yhtä hauskaa kuin leikkiminen, puhumattakaan siitä kuinka kivaa pukeutuminen on. Tästä syystä rakastin Museo Leikin tilojen valokuvauksellisuutta! Aikuinenkin saa siellä ilon irti.



Pastellinvärisen Satun suosikki juttu koko museosta oli iso nallekarhu, jonka sylistä sai hakea lohtua harmin iskiessä. Nalle hyräili hiljaa.

Museota varten olin pukenut farkkumekon ja itse koristellun Bart Simpson -aiheisen farkkupuseron. Olkalaukkuna minulla oli japanilaisen Punyus-brändin Karvinen.


Lauantaina äärimmäisen tärkeä syy saapua Espooseen ei ollut pelkästään museo tai sovitukset, vaan ompelukonekaupat. Yritykseni Von Aidainder on jo pidempään kaivannut koneiden päivittämistä ja Frostbiten hyvin sujuneen myyntipöytäilyn jälkeen aloitin kauppojen vertailun. Lauantaina piti tehdä vähän bisneksiä ja poistua kaupungista uudistetun kaluston kanssa. Minulla oli ompelukoneliikkeeseen Espoon Kone sovittu aika koneiden katselua varten, mutta ennen sitä ehdimme vielä pörrätä Tapiolassa. Kiersimme kierrätysmyymälöitä ja kävimme ostamassa teetä paikasta Théhuone. Palvelu oli hyvin asiantuntevaa <3.


Théhuoneen vieressä huomasimme sijaitsevan Your Kawaii Dream, aasialaiseen populaarikulttuurin erikoistuneen myymälän.


Ja lopulta itse asiaan, eli uuden ompelukoneen ja saumurin hankitaan Espoon Koneeseen!


Kauppoja hierottiin pidempään ja hyvänä vinkkinä voin antaa, että jos etsii uutta konetta/koneita, kannattaa lähettää etukäteen sähköpostia myymälään ja kertoa mitä on vailla. Itse tein näin ja minulle oli osattu varata sopivia koneita esiteltäväksi. Koneiden lisäksi myymälässä oli hyvä valikoima erilaisia ompelutarvikkeita ja löysin harvinaisempia materiaaleja tilaustöitä varten. Näin ollen olin todella hyväntuulinen, kun nostelin uusia koneitani autoon. Vielä ennen kotiinpaluuta kävimme syömässä ravintolassa Momo Toko.


Terveisin,
Päivi