sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Jokelan vanha mylly ja Kaarnasydän

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!


Hyvää heinäkuuta ja terveisiä täältä kesäisestä Kouvolasta! Kesäkuussa tuli postattua vain yksi päivitys, vaikka koko kuukausi tuntui niin toiminnantäyteiseltä. Vilkaisu kalenteriin todistaa, ettei vapaita viikonloppuja juuri ollut. Ehkä tästä syystä mm. perinteiset “kuukauden kuulumiset” ovat jääneet vähemmälle. Jos kuukaudesta ei ole saanut mitään muuta irti, niin ainakin on voinut kirjoittaa kuulumisia. Tällä kertaa tilanne on päinvastoin, sillä toiminnantäyteiset viikonloput ovat tuottaneet kokonaisia päikkyaiheita ja tiputtelemme niitä tänne blogiin pitkin heinäkuuta.

Tämän päivän päivityksessä pysyttelemme kotiseudulla, koska mitä kesä olisi ilman kotiseutumatkailua! Lähdemme käymään Jokelan vanhalla myllyllä ja piipahdamme myös sen lähituntumassa sijaitsevassa Sisustus-Kahvila Kaarnasydämessä. Kohteisiin ei ole vaikea löytää, koska molemmat sijaitsevat Valkealanväylän varrella.


Sisustus-Kahvila Kaarnasydän hämää ensivilkaisulla. Ulospäin rakennus ei näytä kummoiselta, mutta sisäpuolella odottavat herkut ja upeat maisemat! Kahvilan ikkunoista näkee joelle ja ulkoterassi mäntyjen keskellä on täydellinen irtiotto ajotien hälinästä. Tiloista löytää myös sisutus- ja lahjatavaramyymälän. Vierailupäivänämme kahvilassa riitti väkeä, joten otimme vain muutaman valokuvan sisätiloista. Kahvila on avoinna joka päivä.
Edit: Kaarnasydän lopettaa toimintansa 14.10.2023







Valkealassa sijaitseva Jokelan vanha mylly ei ole aktiivinen kohde, eli jos sinne saapuu museo tai köysirata mielessä, joutuu pettymään. Alueesta tekee erityisen sen kauneus ympäri vuoden! Punainen myllyrakennus joen vieressä, jokea reunustavat puut, silta ja pieni koski. Alueella kulkee ulkoilureitti, mutta allekirjoittaneet eivät ole koskaan sitä kiertäneet. Kamerakaula turisteina olemme aina jääneet töllistelemään siltaa ja nauttimaan sen ympäristön valokuvauksellisuudesta.





Näin alkuun näyttäisi siltä, että Satu on pukenut päällensä saman asun kuin Hypeconissa, mutta itse asiassa vierailimme Jokelassa jo ennen tapahtumaa (kaikki päivityksemme eivät tule blogiin kronologisessa järjestyksessä). Näin ollen Satu valitsi Hyvinkäälle mukaansa saman asukokonaisuuden, jonka oli todennut toimivaksi jo tällöin Kaarnasydämessä.


Päivi oli pukeutunut punakultaiseen asukokonaisuuteen, johon kuului suihkunhanoilla kuvioitu kauluspaita, väljä nahkatakki, leveä vyö japanilaisesta kankaasta ja tiikerin päillä kuvioitu hame. Kenkien päälle hän oli laittanut asun väreihin sopivat nilkkaimet.


Terveisin,
Päivi ja Satu