keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Lämmin kesäpäivä Lahdessa

Hei ja tervetuloa!
Tämä on blogi
HELMIÄ JA KETJUJA!

Tämän päivän päivityksessä seikkailemme Lahdessa. Lähdimme käymään kaupungissa ns. Desucon viikonloppuna kesäkuun alussa, kun Päivi toimitti yhden tilaustyön tapahtumaan. Itse Desuconiin emme osallistuneet, koska meillä ei ollut mitään syytä mennä sinne. Matkan aikana kävimme Lahden keskustassa ja kirpputoreilla kiertelemässä. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin.


Ensimmäiseksi suunnistimme Hämeenkadulle ja kävimme syömässä Kahvila Oskarissa. Paikassa on aitoa salonkikahvilan henkeä, joka syntyy yhdistelmästä historiallista rakennusta, tunnelmallista sisäpihaa ja huikeaa ruokalistaa! Niin kuumalla ei oikein tehnyt mieli teetä, joten Päivi kysyi mikä on kylmintä juomavalikoimassa. Saimme jääteetä.



Teestä puheenollen, seuraavaksi menimme Teekauppa Teelettiin. Huolimatta siitä, kuinka suuria mustan teen ystäviä olemme, teemme aika maltillisesti teeostoksia. Tee. Teetä saa löytyä keittiön kaapista vain kohtuullinen määrä ja tähän auttaa se, että tietää millaisesta mausta pitää ja ostaa puolikkaan pussillisen. Näin henkilökohtaiseen käyttöön varattu teelajitelma ei ala koollisesti muistuttamaan henkilökohtaista teekauppaa.



Hämeenkadulta löytyy myös Puolenkuun Pelit. Kaupassa myydään kaikenlaista peleihin ja pelaamiseen liittyvää konsolipeleistä pöytäroolipeleihin, sekä lukuisia oheistuotteita. Myymälän tunnistaa ovien ulkopuolella partioivasta punaisesta Warhammer-hahmosta.


Lahdessa Päivi oli pukeutunut mustiin keinonahkahousuihin, New Rockin kenkiin ja Hypeconista ostettuun Canis Infernalis T-paitaan.



Satulta löytyi päältänsä aito ja alkuperäinen Gina Tricotin ice cream T-paita 2010-luvun alkupuolelta, ja Päivin ompelema hame ja laukku.


Keskikaupungilta jatkoimme matkaa Launeelle kirppiksille. Kierrätyksestä mukaan tarttui lähinnä ompelutarvikkeita ja asusteita.


Päivä Lahdessa tuntui kuin olisi palannut takaisin vuoteen 2016. Siihen aikaan asuimme Savonlinnassa. Vapaapäivinä pukeuduimme kivasti ja liikuimme kaupoissa ja kahviloissa, sekä otimme valokuvia päivän asukokonaisuuksista. Kouvolassa emme enää asuu ydinkeskustassa ja kaupungilla hengailu on vaihtunut muihin aktiviteetteihin. Juttua blogiin riittää silti <3.

Terveisin,
Päivi ja Satu