sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Taideruukin pääsiäisetkot 2024

Tervetuloa tipuilemaan blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Tämän päivän päivityksessä vierailemme Taideruukin pääsiäistapahtumassa.


Taideruukissa vietettiin pirteitä pääsiäisetkoja 23.3 lauantaina! Kaupat, kahvila ja näyttelyt olivat avoinna ja aulassa pystyi osallistumaan ilmaisiin työpajoihin. Itse olimme paikalla, koska Satu oli lupautunut auttamaan virpomisvitsapajassa ja Päivi valokuvasi tapahtumaa. Vitsojen lisäksi aulassa pystyi kokeilemaan neulahuovutusta ja rakennukseen oli piilotettu pääsiäismunia - tai pikemminkin kuvia niistä. Kun mustavalkoisen kuvan väritti, sen pystyi vaihtamaan ihan oikeaan suklaamunaan.

Lauantaina Satu oli pukeutunut ainoaan ja oikeaan pääsiäisvaatteeseen, eli  mansikoilla ja pääsiäismunilla kuvioituun liiviin.


Päivi oli pukeutunut rennosti hapsufarkkuihin ja hihattomaan huppariin. Jokin aika sitten hän leikkautti keltaisen värin pois hiuksistaan ja nyt kampaus on jälleen tasaisen ruskea. 


Ja pääsiäisetkojen maskottimme on teemaan sopivasti pieni vaaleanpunainen pupu. Ostimme pupun Omoin pop-up shopissa. Satu antoi sille nimeksi Ushiwaka.




Pääsiäisetkot oli oiva tilaisuus lanseerata uusi tuote. Von Aidainderin kevään uutuus on kapselikone! Juuri se sama, mistä puhuimme Kouvola-postauksessa. Päivi osti kaksi vanhaa konetta kierrätyksestä, puhdisti ja öljysi ne, ja nyt toinen koneista löytyy Ruukin Puodista. Vaaleanpunaiseksi maalattu laite toimii poleteilla. Poletit ostetaan Puodin kassalta, ja kahvaa kääntämällä laitteesta pyörähtää ulos kapseli. Kapselit ovat kulkeutuneet meille rave-malliston valmistuksen kautta. Koneesta voi saada rannekorun (made by Satu) tai rusettikoristeen (made by Päivi).



Toinen "uutuus" on kärpässieni pinssit. Uutuus on heittomerkeissä, koska Päivi on myynyt tatteja 2019 lähtien. Vuosien aikana hän on tehnyt erilaisia koruja ja nyt uusin on tällainen rock-henkinen pinssi ketjuilla. Saatavilla on eri värejä.


Taideruukkiin on saapunut myös uusi yrittäjä. Saima Handwoven studio ja kantovälinevuokraamo sijaitsee kolmannessa kerroksessa ja vietti avajaisiaan juurikin lauantaina. Yritys on meistä kiinnostava koska se liittyy tekstiileihin. Saima Handwoven valmistaa mm. kantoliinoja kangaspuilla käyttäen itse värjättyjä lankoja.



Ilmassa oli hyväntuulista kevään odotusta vaikka vasta eilen oli satanut räntää. Kävijöitä vieraili Taideruukissa mukavasti ja vitsapaja oli todella suosittu. Tapahtuman lähestyessä loppua, vitsapajaan oli tullut sen verran tilaa, että Päivi hyppäsi yhteen penkkiin tekemään vitsaa. Niitä tulikin tehtyä viimeksi ala-asteella.





Terveisin,
Päivi ja Satu