lauantai 23. maaliskuuta 2024

Vuoden ensimmäiset asukuvat

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Ja pitkästä aikaa tervetuloa asukuvapostauksen pariin! Tämän päivän päivityksen tähti on kiiltävä kukkakuvioinen takki ja liivi. En osaa varmasti sanoa mitä materiaalia kangas on, koska molemmat vaatekappaleet on tehty käsityönä. Toisin sanoen pesulaput puuttuu. Ostin takin ja liivin kierrätyksestä jo vuosia sitten ja tarkoituksena oli, että ompelisin niistä jotakin muuta. Kuitenkin sopivaa projektia ei tullut mieleen. Hiljattain järjestin kankaitani ja otin käyttämättä jääneet takin ja liivin pois varastosta. Koska kyseessä on hyvin valmistetut vaatekappaleet ja kangas on älyttömän kaunis, siirsin ne omaan vaatekaappiini. Jos jotakin saisin muuttaa, niin ompelisin takkiin kaulukset.


Tämänkertaisessa stailauksessa olen yhdistänyt takkiin mustat keinonahkahousut, glittertennarit ja liivin päältä kulkevat remmit. Päässä minulla on itselleni joululahjaksi ostamani keinonahkalippis. Mietin miksi minulla on niin vähän kierrätyksestä ostettuja keinonahkavaatteita ja lopulta totesin, että keinonahka säilyy hyvännäköisenä vain jos siitä valmistettuja vaatteita säilyttää ja käyttää huolellisesti. Tämän lisäksi keinonahasta voi pinta kuoriutua irti aivan liian nopeasti, ja tällöin vaate päätyy suoraan roskakoriin kulkematta kierrätyksen kautta. Ankeaa, etenkin kun ottaa huomioon miten pitkään kiiltävä takki ja liivi ovat säilyneet laadukkaina.

Vaikka en pelkää värejä, en mieluitenkaan pukeudu päästä varpaisiin räiskyvän värikkäästi. Näyttävien, värikkäiden vaatteiden seuraksi valitsen jotakin mustaa tai valkoista. Myös beige on hyvä, mutta itse en omista juuri mitään beigeä. Tässä asukokonaisuudessa takki ja liivi korostuvat mustien vaatteiden keskeltä. Persoonalliset laukku ja kengät viimeistelevät lookin. 





Kallokäsilaukkuni on kierrätysmyymälästä Trashion.fi ostettu Kreepsville 666. Eräs tuttuni näki laukun vilaukselta ja kysyi onko se elokuvassa Alien Resurrection näkyneen ihminen+avaruusolento yhdistelmän pää. Olisipa! Sellainen laukku olisi heti kestosuosikkini etenkin jos kyseisen saisi pinkkinä.


Terveisin,
Päivi