lauantai 22. kesäkuuta 2024

Teetä, pupuja ja Hypecon

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!


Tämän päivän päivityksessä lähdemme Hyvinkäälle!

Lauantaina 8.6 löysimme itsemme jälleen ajamasta kohti kaupunkia. Mitä tarkoitamme kirjoittamalla “jälleen”, niin olemme käyneet Hyvinkäällä Hypeconissa useamman kerran. Muun muassa viime vuonna olimme tapahtumassa pitämässä Von Aidainderin myyntipöytää ja sitä edeltävänä vuonna työpajaa. Molemmista reissuista löytyy postaus täältä blogista. Tämän lisäksi kaupungissa on Kangastukku, mistä Päivi hankkii vähän väliä ompelutarvikkeita ja kankaita.

Hyvinkäälle lähteminen ei ollut etukäteen suunniteltu juttu. Päivi vaihtoi työvuoroja kaupalla ja sattumoisin tämä jätti lauantain vapaaksi. Meillä ei ollut varsinaista syytä mennä pelkästään Hypeconiin, joten päätimme suunnitella reissusta sellaisen, että kävisimme myös muissa kaupungin kohteissa. Näin ollen hyppäsimme autoon ja keula kohti Hyvinkäätä!

Lauantai sujui vaihtelevassa säässä. Vain viikkoja aikaisemmin oli ollut helteistä, mutta nyt ulkona oli jopa vähän kylmä! Takki ei ollut yhtään liioittelua. Aivan ensimmäiseksi menimme Hypeconiin.



Hypecon on herttainen vuosittain järjestettävä anime- ja pelitapahtuma Hyvinkäällä. Ikärajaton ja pääsymaksuton tapahtuma sijoittuu kaupungintalon, Takomon sekä Hyvinkääsalin tiloihin. Kävimme katsomassa conin myyntipöytäsalin ja kirpputorin. Kirpputorilla eräs pöytä myi perinteisiä japanilaisia vaatteita, asusteita ja astioita, ja tällaiset kiinnostavat etenkin Päiviä. Valikoimassa oli myös Kinnikuman-sarjakuvaa 80-luvulta.


Mikä sattuma, koska puhuimme sarjasta juurikin ajomatkalla kohti Hyvinkäätä! Vaikka “muskelimiehellä” on asema genressään, sarjaan törmää harvoin Suomessa. Kuitenkin tänä vuonna pitäisi ilmestyä uusi Kinnikuman anime ja ehkä se muuttaa tilannetta. Meidän molempien suosikkihahmo on englantilainen Robin Mask.

Satu osti kirpputorilta myös pupuja. Jänöt ovat hollantilaisesta tuoteperheestä ja valkoinen pupu tunnetaan mm. nimillä Miffy ja Milla. Ruskeaa pupua kutsutaan nimellä Melanie.

Englantilaisista asioista puheenollen, seuraavaksi Hyvinkääpäivän ohjelmassa oli Kello Viiden Tee. Teesalonki Sylvia sijaitsee vain kivenheiton päässä Hypeconista. Teehuone tarjoaa asiantuntevaa palvelua oli sitten kyseessä teetauko salongin tiloissa tai teen valmistuksen välineet. Sylviasta pystyy varaamaan mm. Tea Tastingin ja erilaisia tarjoiluja, kuten Kello Viiden Teen. Mainittakoon, ettei sitä ole pakko nauttia juuri klo 17:00. Itse saavuimme kauniille puutalolle vähän ennen puolta päivää ja etuajassa sovitusta, koska olimme varautuneet eksymään kaupunkiin. Sylvian Kello Viiden Tee täytyy varata etukäteen kotisivun kautta.


Teesalonki Sylvia on viides paikka, missä olemme nauttineet kello viiden teen. Karkeasti selitettynä tarjoiluun kuuluu pieniä leipiä (yleensä vähintään yhdessä niistä on kurkkua), skonsseja ja pikkumakeita + tietenkin pannullinen vapaavalintaista teetä. Kokemuksesta tekee mielenkiintoisen se, että vaikka pääpiirteet ovat samanlaisia, jokainen tarjoilu on erilainen. Sylviassa pääsimme ensimmäistä kertaa maistamaan suolaista skonssia! Tarjoilu oli muutenkin runsas ja esteettisesti kaunis. Teenä joimme paikkakunnalle omistettua Hyvinkää teetä.



Teetuokio sujui kiireettömässä tunnelmassa. Ulkona ehti jopa sataa pieni vesikuuro ennen kuin lähdimme palaamaan kohti Villatehdasta. Sylvian Kello Viiden Tee on tähän mennessä paras kokemuksemme iltapäiväteestä. Jos haluat lukea seikkailuistamme teen parissa, blogin tunnisteisiin on lisätty “Tee”. Älypuhelimella tunnisteet saa näkyviin valitsemalla "Internetversio" etusivun alalaidasta.


Teetunnisteesta löytyy juttu siitä, kun kävimme Kouvolassa teemaistelussa tämän vuoden alussa. Päivi oli pukeutunut sinne samalla tavalla kuin Hyvinkäälle: Siniseen farkkuasuun aasialaisilla kuvioilla.



Asukokonaisuuden tähti on hänen kenkänsä, Asics-merkkiset Onitsuka Tiger tabi-kengät. “Tabi” sanalla viitataan siihen, että kenkien kärki on halkaistu kuin japanilaisessa tabi-sukassa ja näin isovarvas asettuu erilleen muista varpaista. Tästä erikoisuudesta huolimatta kengät ovat mukavat ja niiden mukana tulee tyyliin sopivat tabi-sukat. Luonnollisesti normaaleja sukkia ei kenkien kanssa oikein pysty käyttämään. Päivi on ostanut kengät kierrätyksestä.


Satu ei ole helteiden ystävä ja hänelle ihanteellisin lämpötila pukeutua on sellainen, missä ulkona pärjää pitkällä paidalla, mutta ilman ulkotakkia. Tänä keväänä Satua on ärsyttänyt se, miten todella kylmästä siirryttiin nopeasti todella lämpimään säähän. Onneksemme helle hellitti Hypeconiin ja Satu saattoi pukea päällensä keväisen värisen “pupuasunsa”, joka saa nimensä pupun kuvilla varustetusta neuleesta.


Teesalongista siirryimme kiertelemään lähialueen kirpputoreja. Etenkin Villatehtaan Kellari on iso kirppis ja lauantaina siellä oli paljon asiakkaita normaaleista siviileistä Hypeconin rooliasuisiin kävijöihin. Kassajonossa rouva kysyi meiltä mitä ja missä tapahtuu, ja tässä Hypeconin hyvät puolet korostuvat: Jos sinä tai perheenjäsenesi olette kiinnostuneita populaarikulttuurista (kuten vaikka videopeleistä), mutta ette ole niin faneja että conittaisitte ympäri Suomea, niin Hypeconissa voi vierailla ilmaiseksi vaikka ihan vain pari tuntia. Tapahtumassa on paljon nähtävää ja koettavaa myyntipöydistä lukuisiin cosplayaajiin, ruokakojuista pihan ohjelmanumeroihin. Hypecon sopii hyvin myös lapsille.


Tällä kertaa kirppareilta ei tarttunut mukaan mitään mainittavaa. Lähempänä iltaa palasimme Hypeconin alueelle. Tapasimme tuttuja ja ostimme tuliaisia. Kunnon vesisade iski Hyvinkään ylle ja näihin aikoihin aloimme suunnitella paluuta Kouvolaan. Kävimme vielä katsomassa kaupungintalon ohjelmaa ja itse asiassa, pelipisteellä pelattiin beybladea! Kuitenkin tämä oli enemmänkin hyrräpelin kokeilua kuin turnauspelaamista. Ja jos kyseessä olisi ollut turnauspelaaminen, olisimme halunneet pelata omilla kiekoillamme.


Hyvinkäämaskotteina toimivat hannari tofut Matcha (vihreä) ja Yaki (valkoinen). Tofupehmot ovat olleet meillä vähän yli 10 vuotta ja etenkin Satun hartialla istunut Matcha sopi teemallisesti teentäyteiseen reissuumme.

Paluumatka Kouvolaan sujui kaatosadetta karkuun ajaen ja “retro anime robo song karaoke medley” soi. Kohti pilven reunaa!

Terveisin,
Päivi ja Satu