sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Primus Apollon

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Tilaustyöt ovat pitäneet minut kiireisenä viimeisimmän puolen vuoden ajan. Silti vähän väliä, olen yrittänyt löytää aikaa täydentää portfoliotani. Nyt ei ole sopiva hetki valmistaa mitään täysin uutta tai ottaa työnalle sellaista valmista projektia, mikä kuitenkin vaatisi valmisteluja useita päiviä. Tilaustyöt ovat etusijalla. Joten, olen kaivellut puku- ja valokuvavarastostani kaikenlaista matalalla kynnyksellä esiteltävää.

Pari viikkoa takaperin studiovalojen eteen pääsi Primus Apollon. Puku valmistui jo peräti seitsemän vuotta sitten, mutta on säilynyt erinomaisessa kunnossa kaikki nämä vuodet. Vaikka asua on käytetty, näytetty ja valokuvattu paljon, halusin siitä täysin tuoretta valokuvamateriaalia. Joskus käy niin, että puvusta on tuhat valokuvaa, mutta ei yhtään portfolioon kelpaavaa.

Primus on roolipuvuistani se, jota kaikista eniten luullaan cosplayasuksi, vaikka se ei ole. Cosplayasuni, jota kaikista vähiten pidetään cosplayasuna, on Ben Azuki. Lähes väistämättä Primuksen kohdalla kysytään ”Oletko kirjonut kaikki kultaiset helmet itse?”. En. Ostin Eurokankaasta valmiiksi kirjottua organzanauhaa. Kaikkea ei tarvitse valmistaa itse. Primuksen asu on kaunis ja harmoninen puku, jota toivoisin katsottavan värien ja yksityiskohtien onnistuneena kokonaisuutena, ei käsityötekniikoiden määränä.


Primuksen asuun kuuluu kaksi kerrosta. Ensin puetaan housut ja pieni paita (suljetaan vetoketjulla selästä), ja näiden päälle tulee leveä kaulus ja vyö pitkillä koristekaitaleilla (suljetaan vetoketjulla). Kerrostus auttaa mm. puvun huollossa: Koristeelliset osat saa irti paidan ja housujen pesua varten, ja näin ne eivät vaurioidu puhdistuksessa. Kerrostus toimii myös pintoja ja värejä tehdessä! Kirjottu organzanauha on asetettu vihreää taustaa vasten. Kiiltävä ruskea pintaa syntyy, kun kultainen organza asetetaan punaista satiinia vasten. Asun viimeistelee pyöreä hattu ja useat korut.



PRIMUS APOLLON
Kuvattu 13.9.2021

Primus Apollon, mekaanisen auringon henki, on hyvin voimakas olento. Kukaan ei tiedä mistä hän tulee tai kuka Primuksen on rakentanut, mutta hänen ihmismäinen kehonsa pitää sisällään kokonaisen keinotekoisen auringon. Huolimatta potentiaalistaan, suurimman osan ajasta Primus viettää hyvin maallisten asioiden parissa: tekee käsitöitä, leikkii lemmikkitiikerinsä kanssa ja ihmettelee kuolevaisten arkista aherrusta.

Mallin valokuvaus: Ella Puoliväli
Vaatteiden valokuvat: Päivi Asikainen
Asun suunnittelu ja valmistus: Päivi Asikainen
Malli: Päivi Asikainen

Blogin valokuvia ja tekstejä ei saa kopioida ja julkaista muilla sivustoilla ulkopuolisten toimesta. Tarvittaessa ota yhteyttä paivi.asikainen89@gmail.com

Blog´s photos and texts may not be copied and published on the other websites etc. by outsiders. Please contact paivi.asikainen89@gmail.com and ask first before any actions.






Terveisin,
Päivi