sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Paluu linnakaupunkiin

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Hyvää alkanutta syyskuuta ja terveisiä täältä Kouvolasta! Siinä missä minulle syksy tarkoittaa opintojen ja töiden jatkumista, Satulle syksy tarkoittaa töiden päättymistä. Taas on yksi kesäsesonki paketoitu Savonlinnassa, ja Satu on palannut takaisin Kouvolaan arkisten puuhiensa pariin. Myönnettävästi kesä meni todella nopeasti. Olin lähes kaiken aikani ompeluhuoneessa tilaustöiden parissa. Kävin Savonlinnassakin vain kerran koko kesän aikana, vaikka normaalisti minua saa repiä irti linnakaupungista.

Tästä pääsemme tämän päivän artikkelin aiheeseen, eli Savonlinnaan. Sovitin matkani minun ja siskoni syntymäpäivien tuntumaan. Ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi uuden kameran Panasonic Lumix GX880 ja tämä on ensimmäinen kyseisellä kameralla kuvattu postaus. Uusi kamera on pieni, kevyt, tehokas ja mukautuu nopeasti tilanteiden muutoksiin - eli ihanteellinen matkustavalle henkilölle.


Huomasin blogiamme läpikäydessä, etten ole aikaisemmin kirjoittanut Savonlinnasta matkailumielessä, vaikka olen vieraillut kaupungissa joka kesä. Nähtävästi en osaa suhtautua entiseen kotikaupunkiini turistina. Savonlinna on hyvä kohde kotimaan matkailusta pitävälle henkilölle, mutta suosittelen vierailemaan kaupungissa joko aikaisin kesällä tai elokuussa. Normaalisti heinäkuussa vietetään Oopperajuhlia, ja tällöin linnakaupunki on täpötäynnä ja sesonkihinnoissa. Kesän ulkopuolella monet kohteet ovat kiinni, eli aina täytyy tarkistaa aukioloajat ennen matkasuunnitelmien tekoa. Omat Savonlinna elämykseni koostuvat monesti kaupoissa ja kirpputoreilla kiertelystä, kahviloissa istumisesta ja maisemareittejä pitkin kävelystä.

Ryminä teki tämän maalauksen 2017

Savonlinnan kaduilta asukuvien ottamisesta tekee erityisen värikästä lukuisat seinämaalaukset.

Ja tämä on Kaisa Turtiaisen käsialaa, Salainen puutarha 2021

Blogin allekirjoittaneet Muotikuun myymälässä

Savonlinnassa sijaitsee useita ravintoloita ja kahviloita, mutta kaupungin tunnusomaisen herkun löytää helpoiten torilta. Lörtsy on litteä piirakka, joka täytetään lihalla tai hillolla. Minun piti ottaa lörtsystä valokuva, mutta päivä oli niin sateinen, että torilta haetun omenahillolörtsyni sokerikuorrutus oli muisto vain. Korvikkeena tarjoilen valokuvan kesän uutuudesta, Huwilan wohvelista. Uudelta terassilta avautui suora maisema matkustajasatamaan.


Linnakaupungin erikoisin ruokapaikka sijaitsee valkoisten siltojen päässä pienessä saaressa, pienessä talossa. Lettukahvila Kalliolinnasta voi tilata letun lukuisilla eri täytteillä. Kahvila on kotoisa, maanläheinen eikä sieltä löydy kahta samanlaista mukia.


Muotisuunnittelija Jukka Rintalan työt ovat tuttu näky kesäisessä Savonlinnassa.

Mattopuita Putka Design Shopsin pihamaalla


Savonlinnaan on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla ja moniin lähialueiden mielenkiintoisiin kohteisiin (esim. Retretti) pääsee junalla. Kaupungin keskusta on selkeä alue kävellä päästä päähän. Luonto, kulttuuri ja urbaanius ovat kaikki läsnä, mikä tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia mm. asukuvien ottamiseen. Seuraavana kesänä kannattaa pistäytyä jos ei muuten, niin ainakin päivän verran.

Terveisin,
Päivi