sunnuntai 12. syyskuuta 2021

TeaHouse of Wehmais 2021

Tervetuloa! Tämä on blogi
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu ja Päivi tässä!


Kevään aikana Satu kirjoitti koulutehtäviensä lomassa yhteenvetoa hänen pukeutumishistoriastansa. Loppupuolella tekstiä hän puhui suosikki paikoistansa Suomessa, joista yksi on TeaHouse of Wehmais, Juvalla sijaitseva teehuone-bistro. Tämä tehtävä, ja Satun jatkuva hehkutus aiheesta, johtivat siihen, että koulutussopimuksen saapuessa päätökseen keväällä, hän sai läksiäislahjaksi lahjakortin kyseiseen kohteeseen! Joten muutama viikko takaperin löysimme itsemme jälleen Juvalta herraskartanon pihalta.

Mikä tekee TeaHouse of Wehmaisista niin erikoisen, niin sieltä saa tilattua iltapäiväteen ympäri vuoden. Ennen lähtöä Juvalle kannattaa kuitenkin tehdä pöytävaraus sekä ennakkovaraus haluamalleen Afternoon Tea -kattaukselle, ja tarkistaa kohteen aukioloajat sesongin ulkopuolella. Näin varmistaa sekä pöytäpaikan että syötävää itselleen. Jos haluatte lukea tarkemman kuvauksen ja nähdä enemmän valokuvia TeaHousesta, sellainen löytyy tästä viime vuonna kirjoitetusta artikkelista. Wehmaisista saa myös mm. ruokaa ja leivonnaisia, eli teekattaukset eivät ole ainoa vaihtoehto.

Päivän teesuosikiksi nousi granaattiomena & tattari

Nautimme Afternoon Tea -kattauksen jaettavaksi kahdelle. Annosta oli jälleen uudistettu, mm. perinteinen sormileipäosasto oli ihan omaa luokkaansa!

Sormileipiä ja piiras

Pieniä makeita jälkiruokia

TeaHouse of Wehmaisin laajasta teevalikoimasta pystyy nauttimaan vielä kotonakin. Myymälän puolelta löytyy useita erilaisia teevaihtoehtoja kuin myös tarjoilemiseen ja valmistukseen liittyviä tuotteita. Päivi osti mm. Earl Grey teekaakaoainekset, koska ei ole koskaan aikaisemmin maistanut teekaakaota. Hän säästää pakettia kylmiä ja ankeita talvi-iltoja varten.


Tämänkertainen matka TeaHouseen ei sujunut täysin ongelmitta. Yllättävimpänä selvisi, ettei uuden kameran akku kestä läheskään yhtä pitkään kuin edeltäjänsä, joten täysin yllättäen laite pimeni. Hyvänä puolena kameran pystyy lataamaan mm. varavirtalähteellä, eli vaikka pistoketta ei näkyisi mailla halmeilla, peli ei ole menetetty. Tosin tämä ei ratkaissut tilannetta Vehmaalla, koska ei me vielä silloin tiedetty kantaa varavirtalähdettä mukana!

Ennen kuin kamera simahti, ehdimme ottaa muutaman asukuvan. Päivin päivän asukokonaisuus koostui näyttävästä takista suurella rusetilla, nahkahameesta ja New Rockin nilkkureista. Takista löytää enemmän kuvia tästä postauksesta.



Mikäli joku nyt miettii, että miksi Satulla on aina samanlainen harsoasu päällänsä, niin hän ei varannut Savonlinnaan mukaan kovinkaan montaa erilaista asuvaihtoehtoa. Tänä kesänä Satu päätti selvitä yhdellä samalla peruukilla, paidalla ja hameella vaihtaen vain päällimmäistä takkia ja asusteita. Kesä on myös ainoa aika, jolloin on riittävän lämmintä pukeutua läpikuultaviin kankaisiin, miksi Satu ottaa tästä kaiken hyödyn irti.



Terveisin,
Päivi ja Satu