sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Lohikäärme minun makuuni

Tervetuloa blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!

Rakastan kuvioituja kankaita! Aina kun olen kangasostoksilla, ensimmäisenä huomioni nappaa kuvitetut kankaat. Valmistan todella harvoin täysin yksivärisiä vaatteita, tai vaatteita pelkästään yhdestä kankaasta. Tämän päivityksen tähti on uusi lohikäärme paitani, jonka valmistin seinälipusta. Jos seinälippu on ihan vieras juttu, niin se on kankaasta valmistettu juliste. Kangaskaupoista löytyy isoja ja yksityiskohtaisia, jopa valokuvan tarkkoja printtejä, mutta harvemmin törmää tuollaiseen kuvioon! Kultainen lohikäärme siniharmaalla pohjalla sopii minun makuuni.


Lohikäärme paita on valmistettu ns. laatikkopaidan kaavalla. Laatikkopaidassa vaatteeseen tulee vain sivusaumat, miksi valmistus on nopeaa ja helppoa. Neliömäinen muoto syntyy siitä, että suorakaitaleen muotoinen kangas taitetaan keskeltä ja taitteen keskelle leikataan päälle reikä. Sivut ommellaan kiinni jättäen käsivarsien mentävät kolot. Tämän jälkeen vaatteeseen voi lisätä resorit ja väljä, lyhythelmainen lippupaita on valmis! Ohuen kankaan ansiosta paita on kuin ilmaa päällä ja vyötäröllä on jopa vähän säätövaraa.

Tämänkertaisessa stailauksessa lippupaita on yhdistetty mustaan poolopaitaan, väljiin farkkuihin, ja rock -henkisiin koruihin ja asusteisiin.





Terveisin,
Päivi