keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Sininen haalarimekko

Tervetuloa tänne blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!

Se on sitten syyskuu. Elokuussa tapahtui sen verran paljon, ettemme ehtineet päivittämään blogia kuin vain kerran. Kaikki huipentui viikonloppuna roolipeli- ja animetapahtuma Traconiin ja nyt sen jälkeen on enemmän aikaa purkaa kertyneitä valokuvia ja juttuideoita.

Vietin suurimman osan kesästä suosikki paikassani, eli työhuoneessa. Koulusta valmistumisen jälkeen otin tehtäväksi käydä läpi kaikki keskeneräiset ompeluprojektit. Mitä tehdä loppuun, mitä purkaa, mistä tehdä jotakin muuta kuin mitä olin alunperin suunnitellut. Lyhyeltä keskittymiskyvyltäni vaati välillä melkoista ponnistelua olla aloittamatta uusia ompelutöitä. Suunnittelu ja valmistus ei ole helppoa ja siksi projekti on vieläkin kesken. Tai sitten niitä keskeneräisiä ompelutöitä on vain älyttömän paljon.

Työhuoneen tyhjentämisen ohella kävin läpi vaatekaappini. Tarkistin jokaisen vaatteen ja selvitin, tarvitseeko se pesua, korjausta, parantelua, kirpputoria vai roskakoria. Kyseinen on erinomaista korjausompelun harjoittelua ja kyllä sitä ihan eri fiiliksellä valitsee vaatteita, kun tietää niiden kaikkien olevan kunnossa. Tästä pääsemme tämän päivän päivityksen aiheeseen, eli siniseen haalarimekkoon!


Ompelin kyseisen rintakehästä avoimen haalarimekon vuonna 2020 Kabukimono-malliston kaavalla, mutta siitä ei tullut hyvä. Töppäilin ja lopputuloksena mekko oli liian tiukka, lyhyt ja se kaipasi viimeistelyä - luonnollisesti nyt jos koskaan mekko lähti vaatekaapista työhuoneeseen. Korjattua haalarimekkoa käyttää ilolla ja tykkään todella paljon tuosta sinisestä kankaasta! Se on peräisin Hell Bunnyn Colorado-mekosta, joka oli liian iso minulle, joten pienensin sen haalarimekoksi. Asukuvissa mekko on päälläni syntymäpäivänäni.





Tämä ei koskaan näy valokuvissani, mutta sininen meikki on levittäytynyt myös silmäripsiini sinisen maskaran muodossa.

Terveisin,
Päivi