sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Verlan joulu 2023

Tervetuloa jouluilemaan blogiin
HELMIÄ JA KETJUJA!

Tämän päivän päivityksessä lähdemme Verlan joulumarkkinoille!


26.11.2023 sunnuntaina ajelimme läpi pakkasen ja lumen kohti Verlaa. Siellä järjestettiin joulumarkkinat, ja mitä joulunodotus olisi ilman vierailua paikallisilla joulumarkkinoilla? Ja mitä blogi olisi ilman pakollista postausta joulumarkkinoista? Verlan joulumarkkinat eivät ole vielä kummoinen perinne, koska ne järjestettiin ensimmäisen kerran vasta viime vuonna! Tämä ei kuitenkaan menoa hidastanut, sillä varsin nopeasti löysimme itsemme autojonosta ja tietenkin kaikki olivat matkalla kohti tapahtumapaikkaa. Itse saimme tietää markkinoista nähtyämme tapahtuman julisteen Taideruukin seinällä.

Jätimme auton ensimmäiseen vapaaseen parkkiruutuun ja kävelimme loppumatkan. Sää oli mitä kaunein talvipäivä ja puut olivat valkoisia pakkaslumesta. Satu ei ollut varautunut kävelemään ulkona niin paljon ja siksi hän oli valinnut tasapohjaiset kengät sopimaan lähinnä asukokonaisuutensa väreihin. Jatkuvasta liukastelusta huolimatta pääsimme Verlan tehdasmuseon alueelle kaatumatta kertaakaan. Verlasta ilman lumipeitettä pystyy lukemaan myös TÄSTÄ postauksesta.


Kuten autojono antoi ymmärtää, paikalla oli jo reilusti ihmisiä ja tunnelma korkealla. Jostakin syystä markkinoille täytyy aina päästä ensimmäisten joukossa, vaikka nähtävää ja myytävää riittää iltaan asti. Voisi vannoa, että osa kävijöistä tulee vähintään 15 minuuttia aikaisemmin välttääkseen ruuhkat. Toisaalta taas, kuka jättäisi joulumarkkinat välistä? Ilmassa on ihanaa jouluodotusta ja kotiseudun yhteisöllisyyttä. Markkinat sijoittuivat tehdasmuseon piha-alueelle ja rakennuksiin. Kannatti pukeutua hyvin, sillä jopa sisätiloissa oli viileää ovien ollessa avoinna. Myyntipöydistä löytyi paikallisten käsityöläisten, seurojen/yhdistysten ja yrittäjien tuotteita. Alueella pystyi myös ruokailemaan, ratsastamaan ponilla, laulamaan joululauluja, katselemaan lampaita ja tietenkin: Tapaamaan Joulupukin! 




Satu oli pukeutunut piparkakuksi. Vuosien aikana kertyneen positiivisen palautteen perusteella voisimme väittää, että vaaleanpunainen piparkakkumekko on suosituin kaikista Satun asukokonaisuuksista. Myös piparkakkutaloa esittävä laukku herättää ihmisissä ihastusta. Kyseessä on Ikean vanha leikkisetti, jonka teemana ei suinkaan ole joulu, vaan tarina Hannusta ja Kertusta ja makeistalossa asuvasta noidasta.



Ostimme markkinoilta hunajaa ja Satu hankki itselleen punaiset säärystimet. Jahka olimme riittävän paleltuneita, liukastelimme takaisin autolle ja animemusiikki kajareista pauhaten, ajoimme Kuusankoskelle leipomo-kahvila Zuffelaan.

Päivi oli pukeutunut palaneeksi piparkakuksi. Kengistä kun puhuttiin, hänellä oli jalassaan raskaat New Rockin jalkineet. Päivin kaulassa on hänen itsensä tekemä kärpässienikaulakoru, raskas sekin.



Koruista yms. tulemme puhumaan lisää seuraavassa artikkelissa. Siinä lähdemme Taideruukin joulumarkkinoille ja kurkistamme miten Päivin yrityksellä Von Aidainderilla sujuu. 
 
Terveisin,
Päivi ja Satu