sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Heurekan jättimäiset dinosaurukset

Tervetuloa lukemaan blogia
HELMIÄ JA KETJUJA!

Päivi tässä!


Viime viikolla minulla oli talviloma. Vapaaviikon suunnitelmat olivat suurin piirtein ”koulutöiden tekoa ja jotakin”. Jotakin tarkoitti, että olisi kiva lähteä käymään jossakin. Joten 26.2 tiistaina lähdimme käymään Helsingissä! Matkustimme junalla Tikkurilaan ja menimme Heurekaan katsomaan Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyä. Dinot Heurekassa herätti meissä 90-luvun fiiliksiä ja kuka ei haluaisi nähdä dinosauruksia? Ulko-ovilla selvisi, että moni haluaa nähdä dinosauruksia. Jono ulottui ulos asti.


Kohtuullisen jonottamisen jälkeen pääsimme katsomaan näyttelyä. Koko perheelle sopiva näyttely koostuu elinympäristöön sijoitetuista dinosaurusroboteista, dinosauruksien luurankojen kopioista sekä fossiileista. Näyttely ei ollut niin suuri mitä olimme odottaneet, mutta se oli todella kivasti toteutettu! Vuorokauden ajat ja sääilmiöt vaihtuivat näyttelysalissa valojen ja videokuvan voimin. Taustalla soi luontoääninauha ja dinosaurukset pitivät hiljaista ääntä – eli ei tarvinnut pelästyä ulos nahoistaan, kun äkkiä tyrannosaurus alkaakin karjumaan selkäsi takana.










Hitusen harmitti se, miten kehnosti yleisvalokuvia näyttelytilasta sai. Tietenkin näyttelyn katseleminen, kokeminen ja dinosauruksista oppiminen on valokuvausta tärkeämpää, mutta älypuhelin aikakaudella ihmiset tykkäävät ottaa valokuvia. Näyttelytila oli vähän ahdas, mutta tämä myös voimisti tunnelmaa siitä, että olet esihistoriallisessa metsässä dinosaurusten keskellä. Ja ehkä parempi, ettei näyttelystä saa tyhjentäviä valokuvia: Kannattaa mennä kokemaan itse eikä pelkästään tyytyä katselemaan muiden valokuvia! Jättimäiset dinosaurukset -näyttely on esillä aina 15.3.2020 asti.



Dinosaurusten katselun lisäksi Heurekassa pääsee hoivaamaan aivojaan. Aivot narikasta! -näyttelyssä mm. ratkaistaan ongelmia, tanssitaan, pelataan, tehdään käsitöitä ja tämä kaikki vaikuttaa positiivisesti aivoihin. Näyttelyyn osallistutaan joukkueena. Tiimi saa näyttelyalueen narikasta aivot mukaansa, ja näitä aivoja kehitetään suorittamalla erilaisia tehtäviä näyttelyalueella. Meidän joukkue kehitti myös luovuutta, koska aivomme osasi lentää ja yritti ottaa ihmiskehoja hallintaansa. Aivot on pakollinen osa seikkailua, koska pelit aktivoituivat asettamalla aivot niille tarkoitetulle jalustalle. Saimme kuulla, että narikasta poimimamme aivot on aikuisen ihmisen aivojen kokoiset ja painoiset. Aivot painoivat yllättävän paljon. On vaikea kuvitella meidän kantavan jotain niin painavaa päämme sisällä joka päivä. Kannattaa varautua hyvillä kengillä, koska tällöin voi juosta nopeammin mielenvaltaaja aivoja karkuun pelaaminen onnistuu helpommin.


Kokonaisuudessaan päivä Heurekassa oli kiva <3.
Näillä positiivisilla viboilla kohti kouluviikkojen haasteita.

Terveisin,
Päivi