torstai 21. maaliskuuta 2019

Jessicake - The Cupcake Cutie osa 2

Hei tervetuloa blogiimme
HELMIÄ JA KETJUJA!

Satu tässä jatkaa kuppikakkuisella teemalla!

Edellisessä lelupäivityksessä esittelin kaksi Shoppies-nukkesarjan Jessicakea. Tässä päivityksessä jatkamme tutustumalla vielä kahteen eri versioon Jessicakesta.


Pidän vuoden 2018 Lil`Secrets -sarjasta kovasti ja kiitos tämän sarjan, myös minä kiinnostuin Shoppies-nukeista. Sen jälkeen, kun markkinavoimat länsimaissa huomasivat japanilaisen söpöyden "kawaiin" voiman ja valjastivat tämän osaksi leluteollisuutta, on Suomen lelukauppojen hyllyillä vähän väliä näkynyt lelubrändien erilaisia käsityksiä siitä, minkälainen nukke voisi olla kawaii (esim. Shibajuku Girls). Minusta Lil`Secrets on toistaiseksi osunut lähimmäs luomalla hahmoistansa taikatyttömäiset versiot, jotka oikeasti näyttävät söpöiltä ilman, että koko Shoppies-nukkejen alkuperäinen hahmokaarti tai nukkejen mittasuhteet olisi pitänyt laittaa uusiksi.


Ideana Lil´Secrets ei ole omaperäisin, koska pikkunuket omissa lokeroissaan toistavat Polly Pocket -lelusarjan ajatusta. Minulla ei ole ikinä ollut Polly Pocket -leluja (kuuluin Lego-tiimiin) ja ollakseni rehellinen, en ole tässä Lil´Secrets -sarjassakaan järin kiinnostunut noista lokerikoista. Paitsi Peppan lokerikosta, koska Peppa. En ole myöskään järin kiinnostunut Shopkinseista, mutta Lil´Secretsin ollessa ensimmäinen nukkesarja, jonka mukana ei tullutkaan Shopkinseja, jäin hieman kaipaamaan näitä. Olisiko lokerikko voitu tehdä muistuttamaan isoa Shopkinsia, jolloin lelusarjan alkuperäinen teema olisi saatu kulkemaan nukkejen mukana?

Lil´Secretsin Jessicake on kuppikakku-enkeli! Siivet tuovat nukkeen jotain uutta pelkän kuppikakkuteeman muuntelun sijaan. Blogin nukke-esittelyjä seuranneet ovat varmasti huomanneet nuo pienet vihkot ja kortit, mitä nukkejen mukana tulee. Niissä on koodeja Shopkins-sovelluksiin. Jokainen saa oman henkilökohtaisen koodinsa nukkepakkauksen mukana, miksi koodia ei kannata näyttää julkisesti. Joku toinen voi viedä koodisi ja käyttää sovelluksessa. Minulla ei ole mitään Shopkins-sovelluksia, joten en tiedä, miten koodit toimivat.


Viimeisenä esittelyyn saapuu alkuperäinen vuoden 2015 versio Jessicakesta. Miksi ensimmäinen nukeista tulee viimeisenä johtuu siitä, etten aluksi ajatellut sanoa nukesta paljoa. Jessicake vaan päätyi minulle osana kaupantekoa, joka koski Peppaa. Koska nukeista tuli kirjoitettua tavallista enemmän, päätin halkaista päivityksen kahteen osaan, jolloin tätä viimeistä päivitystä täyttääkseni kirjoitan nyt vanhimmastakin Jessicakesta. Halusin myös aloittaa esittelyt heikkotasoisimmasta nukesta, jotta ikävimmät asiat saataisiin pois alta heti.


Vanhinta Jessicakea katsoessa huomaa Shoppies-hahmojen teeman muuttuneen vuosien aikana. Tämä Jessicake näyttää olevan menossa kaupungille ostoksille. Ei sen kummempaa, josko Shopkinsien teemaan sopivaa. Vuoden 2015 Jessicakesta ja Peppa-Mintistä on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa, koska yksinkertainen lopputulos on hyvin toteutettu. Ainoastaan laukun maalauksessa on pihistelty jättämällä tämä kokonaan vaaleanpunaiseksi. Myös Jessicaken piirrosversiossa nähtävä pörröinen otsatukka on nukella aika vaatimaton.

Mikäli olet kiinnostunut lukemaan muistakin Shoppies-nukeista, niin tässä on linkit kaikkiin aikaisempiin päivityksiin:

Terveisin,
Satu